Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Szerelmi ügyek

Pocketing: a trend, amitől zátonyra futhatnak a friss párkapcsolatok

2022. július 27.

2 perc olvasás

ELLE

párkapcsolat probléma pocketing
Pocketing: a trend, amitől zátonyra futhatnak a friss párkapcsolatok
© Getty Images/svetkid

Pocketing. Veled is előfordult már? 


A kapcsolatok általában az első néhány hónapban remekül indulnak. A rózsaszínködös időszakban a párok sülve-főve együtt vannak és még azok az apróságok sem mutatkoznak meg, amik később idegesítőek lehetnek. Van azonban egy jelenség, ami tönkreteheti a bimbózó szerelmeket. Itt van minden, amit tudni kell a pocketingről

Amikor nem posztolnak egymásról

Lássuk be, hogy a mai modern világban sokaknak a szeretetnyelve lett a közösségi média. Az emberek gyakran posztolnak a közeli családtagjaikról, barátaikról vagy éppen a szerelmükről. Egy új kapcsolatnál azonban előfordulhat, hogy az egyik fél közel sem posztol annyi közös fotót, mint a másik. Sokan azt gondolhatják, hogy a partner nem is igazán vágyik a kapcsolatra, ha nem mutatja meg a közösségi médiában.

Honnan jött a pocketing?

A pocketing kifejezés az angol pocket szóból származik, ami magyarul annyit jelent, hogy zseb. Akkor használják, amikor valaki nem vállalja fel a közösségi oldalakon az új kapcsolatát, tehát a „zsebedben” tartja a párját. A pocketing leginkább akkor zavaró, ha a partner egyébként aktív a közösségi médiában.

Ha a pasi aktív a közösségi oldalakon, de nem mutatja semmi jelét annak, hogy te létezel, lehet, hogy pocketingről van szó

- mondta Katherine Glaser szocális munkás.

A család is érintett lehet

A pocketing jelenségével együtt járhat az is, ahol az egyik fél nem akarja, hogy a másik megismerje a barátait és a családját és leginkább csak olyan programokkal áll elő, amiben csak ketten vesznek részt. Ez bizony már  aggodalomra adhat okot, hogy a férfi, miért nem akarja, hogy a barátaival találkozz. 

Személyes okok is állhatnak a háttérben

Természetesen, mielőtt pánikba esnénk, fontos megtudni, hogy milyen okok állhatnak a pocketing mögött. Előfordulhat, hogy a partnernek rossz tapasztalatai voltak korábban és ezért óvatosabb azzal, hogy megmutassa az új párját a világnak. 

Azonban az is lehetséges, hogy a partner inkább csak egy lazább kapcsolatra vágyik és nem szeretne hosszútávon elköteleződni. Mindenképpen érdemes tisztázni a feleknek, hogy hányadán állnak egymástól, így megkímélhetik egymást az esetleges csalódásoktól. 

Via


Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves