Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Érzelmi manipuláció

„A vőlegényem anyja már négyszer halasztotta el az esküvőnket, fogalmam sincs, mit tehetnék”

2024. április 18.

3 perc olvasás

ELLE

esküvő menyasszony párkapcsolat családi viszály anyós vőlegény
„A vőlegényem anyja már négyszer halasztotta el az esküvőnket, fogalmam sincs, mit tehetnék”
© Shutterstock

Egy esküvő szervezése sosem egyszerű – és néha a családtagok sem könnyítik meg a helyzetet.


Az eljegyzés után sok pár azonnal belekezd az esküvő szervezésébe, míg mások hónapokat, vagy akár éveket is várnak a nagy nap előtt. Bárhogyan is döntenek, az biztos, hogy nem kis teljesítmény megtervezni egy ilyen nagy jelentőséggel bíró eseményt.

Sok kérdést vet fel a helyszín, a meghívók kiküldése és az egész menetrend kitalálása, miközben a pár próbálja megnyugtatni a rokonokat, és igyekszik elkerülni a családi drámákat.

Néha azonban mégis konfliktus alakul ki: erről osztotta meg a tapasztalatait egy kétségbeesett nő a Redditen, aki végül drasztikus lépésre szánta el magát.

Amikor az esküvő megszervezésébe a család is beleszól

A névtelenül posztoló nő leírta, hogy a vőlegényével 7 éve alkotnak egy párt, 3 éve el is jegyezték egymást, és az elmúlt években már négy alkalommal is elhalasztották az esküvőjüket, mert az anyósa mindig meggyőzte ennek szükségessségéről a vőlegényét.

Bár úgy tűnt, hogy nincs problémája fia választottjával, de a nő ebben már kételkedik, mert úgy látja, anyósa minden alkalommal mondvacsinált indokot hozott fel az esküvő ellen. Néha a pénzzel, máskor az élethelyzetükkel indokolta, miért kellene várniuk azzal, hogy egybekeljenek, de a nő ezeket nem látja valós problémának, hiszen ő ügyvédként dolgozik, és a férje is nagyon jól keres.

Idén is kitűztek egy időpontot augusztusra, ám anyósa legutolsó érve szerint ezzel is várniuk kellene, amíg a kislányuk, aki jelenleg még csak 7 hónapos, betölti a 3. életévét, hogy koszorúslányként lehessen jelen a nagy napon.

Nemrégiben egy közös vacsorán vett rész a pár, illetve a két örömanya. Amikor szóba került az esküvő, vőlegénye édesanyja dühödten elviharzott. A férfi utánament, majd később feldúltan tért haza. Kiderült, hogy anyósa azt javasolta, ismét halasszák el az esküvőt, amíg albérlet helyett végre beköltöznek a saját ingatlanjukba.

Ekkor levettem a gyűrűmet, visszaadtam neki, és elmondtam, hogy már nem érdekel az esküvő. Bár tiltakozott, de azt mondtam, talán az anyjához kellene költöznie. Végül elment, én pedig nagyon rosszul érzem magam, de nem tudok ezzel tovább együtt élni.

A nő úgy érzi, soha nem fog megváltozni a helyzet, az anyósa mindig újabb és újabb érveket talál majd ki az esküvő elhalasztására. A poszt hatalmas érdeklődést váltott ki, és a kommentelők egybehangzó véleménye szerint az a legjobb, ha lemond erről a kapcsolatról.

eskuvo-anyos-elle.hu
Forrás: Shutterstock

Egyesek szerint a férfi a viselkedésével megengedte, hogy az édesanyja túlzottan beleszóljon a magánéletükbe:

Egyértelművé tette, hogy az anyósod véleménye fontosabb számára, mint a tiéd. Örökké magányos lesz, ha nem tanulja meg elvágni a köldökzsinórt.

Mások pedig azzal vigasztalták, hogy egész hátralevő életében könyörögnie kellene a férfinak, hogy álljon ki a kapcsolatukért. Így a lehető legjobb, ha véget vet ennek a kapcsolatnak, mert így nem lehet közös jövőjük a férfival.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves