Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Nagy nap előtti teendő

5 kérdés, amit fel kell tenned a párodnak az esküvő előtt

2024. március 16.

3 perc olvasás

ELLE

esküvő párkapcsolat kérdés
5 kérdés, amit fel kell tenned a párodnak az esküvő előtt
© Shutterstock

Az esküvő előtti időszak is stresszes lehet. 


Nincs is fontosabb annál az esküvő előtt, hogy két ember tényleg megismerje egymást, és megbizonyosodjanak arról, hogy tudnak majd együtt élni és kompromisszumokat kötni. Vannak olyan kérdések, amelyek elengedhetetlenek a boldogító igen kimondása előtt. Mutatjuk ezeket! 

1. Hogyan segíthetek, ha stresszes vagy?

Az egyik legjobb dolog, amit tehetsz a partneredért, ha megtanulod, hogyan segíthetsz neki, amikor rosszul érzi magát. Azonban szintén fontos, hogy te is közvetítsd, neked mire van szükséged ilyen helyzetben. Vannak, akiknek a megnyugtatás tesz jót, míg másoknak térre van szükségük. Amikor valóban stresszesek vagyunk és küszködünk, előfordulhat, hogy nem tudjuk teljes mértékben kommunikálni ezeket az igényeket. Ezért fontos őszintén beszélni erről.

2. Milyen elvárásaid vannak a gyermekneveléssel kapcsolatban?

Ennek a témának akkor kell szóba kerülnie, ha már előtte beszéltetek arról, hogy szeretnétek majd családot alapítani. Fontos arról is beszélnetek, ki milyen családban nőtt fel, mi volt jó, de azt is szóba kell hozni, amit nem szeretnétek átvenni a szüleitektől. Fontos leszögezni azt is, hogyan osztanátok be a feladatokat, ki maradna otthon egy babával, hogyan alakulna a karrier és még számos égető kérdés. Ha ezeket a dolgokat előre megbeszélitek, akkor sok vitát elkerülhettek a jövőben.

3. Milyen a kommunikációs stílusod?

Mindenki hallja, hogy a kommunikáció létfontosságú egy kapcsolatban, de bonyolult lehet tudni, hogyan lehet egészséges beszélgetést folytatni, ha úgy tűnik, mindkettőtöknek eltérő a stílusa. Egyikőtöknek időre van szüksége, hogy átgondolja a dolgokat? Valamelyikőtök megmondja a tutit, majd megbánja? Van, akinek inkább az írás az erőssége? Oldjátok fel a kommunikációs problémát, és minden más könnyebbé válik. Ezt követően pedig találjatok egy arany középutat, ahol mindketten szabadon tudtok véleményt formálni.

4. Számodra, milyen dolgok adnak okot egy szakításra?

Számos ok vezethet egy szakításhoz. Megcsalás, anyagi gondok, eltérő vallási vagy politikai nézetek, esetleg egy családi balhé. Ha ismeritek a kapcsolatotokban, hogy kinél mi a limit, és meddig lehet elmenni, akkor könnyebben elkerülitek, hogy átlépjétek a határokat. Ha hasonló a gondolkodásotok, és nagyjából azonos dolgok miatt döntenétek egy szakítás mellett, akkor még nagyobb esély van egy boldog közös jövőre.

5. Mit jelent neked a házasság?

A házasság nem mindenkinek ugyanazt jelenti. Vannak, akik azt hiszik, hogy ez egy szinte mindent felemésztő partnerség, míg mások szerint egy jogi megállapodás. Ha az elvárásaidról beszélsz, akkor megbizonyosodhatsz arról, hogy egyikőtöknek sincsenek olyan igényei, amelyek nem teljesülnek – úgy érezhetitek, hogy közösen közeledtek a következő fejezethez.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves