Quantcast

Szálláshely

Szívesen aludnál egy II. világháborús bunkerben? Most megteheted!

© Bunker L479

Egy II. világháborús bunkert alakítottak át Airbnb szálláshellyé Franciaországban.

Egyszerre izgalmas és hátborzongató az az Észak-Franciaországban található, a II. világháborúban a német csapatok által épített bunker, amiből nemrég földalatti vendégházat csináltak.

A Bunker L479 egyike azoknak a német hadsereg által hátrahagyott erődítményeknek, amelyek a bretagne-i tengerpart homok partjának mentén, félig eltemetve őrzik a történelmi idők emlékét. Egy ilyen betonbunkert is rejtő telket vásárolt meg Serge Colliou, aki 18 hónapot töltött azzal, hogy kiássa és felújítsa a 400 négyzetméteres építményt. Így a bunkert most akár egy 8 fős társaság is kibérelheti az Airbnb-n keresztül.

„Úgy alakítottuk át a bunkert, hogy közben megőriztük a hangulatát” – mondta a CNN-nek a tulajdonos. „Megőriztünk néhány történelmi jelzést, hogy tudni lehessen, hol is vagyunk, de mégsem egy múzeumra hasonlít.”

Az L479-es bunkerben egy-egy sisak, reprodukált fegyver és a falakon lévő táblák emlékeztetnek a háborús időkre. A vendégek ejtőzhetnek a nappali bőrfoteljeiben vagy a függőágyakban, a nagyobb társaságok pedig a katonai emeletes ágyakban hajthatják álomra a fejüket. A bunker összkomfortos, egy komplett fürdőszoba és konyha is tartozik hozzá, a felszínen pedig csodás, homokos tengerpart várja a lakókat.

További fotókért kattints a galériánkra!