Quantcast

KALAND

4 úti cél, ha egyedül utaznál nőként

4 úti cél, ha egyedül utaznál nőként
© Shutterstock

Egyedül vágnál neki Európának? Íme a 4 legjobb úti cél, ha nőként magadban szeretnél utazni.

Az egyéni utazás ijesztő lehet. Függetlenül attól, hogy belföldön, vagy a világ különböző pontjain lévő városokba utazik, az egyedüli utazás sok aggodalmat vethet fel egészen az egyedül étkezés kínos helyzetétől a komolyabb biztonsági kérdésekig. Azonban minden idegesség vagy bizonytalanság ellenére az egyedüli utazás az egyik legfelszabadítóbb és legkifizetődőbb élmény lehet. Lehetővé teszi, hogy elmerüljünk a közösségben, és szervesen megéljük a nemzetközi kapcsolatok pillanatait. A megfelelő úti cél kiválasztása viszont kulcsfontosságú, ezért összeszedtük Európa legjobb úti céljait az egyedül utazó nők számára.

Barcelona

Barcelona rendkívül élvezhető akár sétálva is, és eltévedni sem túl egyszerű. Egy kellemes vásárlás a Las Ramblas-on, egy tengerparti séta vagy egy kirándulás Güell Parkban életre szóló élményt nyújt. Az étkezési lehetőségek az egyedül utazók számára is kiválóak – étkezhetünk a szabadban a vízparti paella éttermekben, vagy választhatunk egy pultot a város számos hihetetlen tapas bárjában.

Dubrovnik

A horvát turizmus felfutása megkönnyítette az utazást, és az ország alacsony bűnözési rátája növeli a vonzerejét. Egy pillantás az óceánparti középkori Dubrovnik városra, és minden aggodalma elszáll. A macskaköves utcák kézműves üzletek és helyi éttermek között kalauzolják el a látogatókat, miközben az utcákon átvezető séta lenyűgöző madártávlati kilátást nyújt az Adriai-tenger partvidékére. 

Salzburg

A domb tetején álló Hohensalzburg-kastély és a városon áthaladó Salzach-folyó révén Mozart szülővárosának mesekönyves varázsa éppoly hívogató, mint bájos. A bringásoknak tudniuk kell: noha az egész város bejárható, Salzburg egyben az ország egyik leginkább kerékpáros-barát városa is, több mint 100 mérföldnyi ösvényével.

Stockholm

Svédország biztonságos, megközelíthető városai ideálisak a nők egyéni utazásához. Stockholm óvárosa órákon át végtelen kalandokat kínál, míg a várost körülvevő modern területeken könnyű eligazodni a metróállomások sorában. amelyek művészeti kiállításként is szolgálnak.

Via