Quantcast

SZABADIDŐ

Könyvek, gin és vásár: Hétvégi programajánló - június 10-12.

Könyvek, gin és vásár: Hétvégi programajánló - június 10-12.
© wundervisuals / Getty Images

Ragyogó napsütés és szakadó eső egyaránt várható ezen a hétvégén, ám izgalmas programokból nem lesz hiány. 

Rövidebb volt a hét, ám ezután is ránk fér a pihenés. Használjuk ki a napos időjárást, és amikor a természet engedi, irány a hétvége legizgalmasabb programjaira. Merre érdemes? Íme az Elle hétvégi programajánló, amelyben összegyűjtöttük a legjobbakat!

Margó Irodalmi Fesztivál

Ha június, akkor Margó! A nyár második hétvégéjén ezúttal is számtalan könyves újdonsággal, beszélgetéssel, koncerttel, dedikálással és irodalmi sétával várják az érdeklődőket a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A Margón mutatja be új kötetét többek között Nádas Péter, Terézia Mora, Tolnai Ottó, Szabó T. Anna, Kun Árpád, Tóth Krisztina, Háy János, Péterfy Bori, Dolák-Saly Róbert, Szentesi Éva, Márton László, Romsics Ignác, Czakó Zsófia, Dániel András és Zoltán Gábor. A fesztiválon kerül sor a Mastercard egyedülálló kezdeményezése, az Alkotótárs ösztöndíjprogram díjátadójára, amelyet a kiíró a Könyves Magazinnal szakmai együttműködésben valósít meg, és az elmúlt évek hagyományait követve bemutatkoznak majd az idei Libri irodalmi díjasok is.

Rosalia fesztivál

Jön a város legnagyobb kerti partija! Alig élveztük ki a tavaszi napsütés simogató melegét, az ébredő természet csodáit, a nyár máris itt van és türelmetlenül kopogtat a küszöbön. Nincs is jobb alkalom egy kis bemelegítésre, mint a főváros szívében lüktető Városliget ikonikussá vált, nyár eleji óriás kerti partija, a Rosalia Fesztivál, ahol minden megtalálható, ami egy szédületes hétvégéhez kell.

Gin Market

Képzelj el egy hétvégét, ahol a főszerep a kedvenc italodé. Ahol rengeteg érdekességet tudhatsz meg róla, tesztelheted ízlelőbimbóid, kóstolhatsz könnyedebb fajtát, testeset, citrusosat, fűszeresebbet, de akár rózsásat, epreset, sőt tokaji szőlővel bolondított gint is. Mindezt csodálatos környezetben, a legfinomabb falatokkal kísérve, DJ-vel támogatva, igazi fesztiválhangulatban. Ezzel vár a budapesti Gin Market a Bálnában!

Gardrób Közösségi Vásár

Ezen a hétvégén is igazi kincsekkel vár a Gardrób Közösségi Vásár az ELTE-n. Jó állapotú, újszerű ruhák az eredeti ár töredékéért. Rengeteg eladó, számtalan stílus, minden adott, hogy a nyár előtt kicsit felturbózd a ruhatáradat. Szombaton 10-14 között vár Budapest legnagyobb vására az ELTE Gömb Aulában. 

 

Etyeki Piknik 12 - Júniusi Filmfröccs

Mindenki a szabadba vágyik, úgyhogy ne feledjük, nem csak sötét teremben lehet filmet nézni: itt a Júniusi Filmfröccs Etyeken! A szőlőlugas mellett etyeki borokat kóstolni filmezés közben vagy filmesekkel diskurálni, kivételes élmény lesz! Találkozzunk június 11-én Etyeken, ahol tematikus ételekkel és játékokkal is várunk!

Mit csinálj a szabadidődben?

5 jógapóz, ha a hasadból szeretnél fogyni

Mindennapos meditáció két héten keresztül - döbbenetes változásokat okoz

A 10 legjobb igaz történet a Netflixen