Quantcast

UTAZÁS

Ezek a világ legszebb metróállomásai, ezrek utaznak miattuk

Ezek a világ legszebb metróállomásai, ezrek utaznak miattuk
© brunocoelhopt / Getty Images

Vannak a világon olyan helyek, ahol a metróállomások igazi luxusban pompáznak. 

Ma már nem ritka, hogy a metróállomásoknak nem pusztán gyakorlati, de művészeti céljuk is van. Egyes helyeken gyönyörű festések, lélegzetelállító festések, hatalmas és látványosan kihasznált terek várják az utazókat.

Stockholm, svédország: T-Centralen Station

Stockholm a gyönyörű metróállomások fővárosa. Ugyan több olyan megálló is van, amely gyönyörű díszben pompázik, a T-Centralen mindegyik közül kiemelkedik. Kívülről az ember nem is sejtené, hogy ha belép, akkor a tengervizet és a végtelenséget idéző barlangos design tárul majd elé. 

NÁPOLY, OLASZORSZÁG: TOLEDO

Szintén Európában járunk még, a Nápolyban található Toledo állomás nemcsak a metróvonalakat szolgálja ki, de igazi turista célpont lett az elmúlt évek során. Emberek ezrei utaznak ide, hogy megnézzék a tropikáriumok és csillagos ég világát idéző metrómegállót.

PÁRIZS, FRANCIAORSZÁG: Arts et métiers 

Természetesen Párizs sem maradhat impozáns metrómegálló nélkül. A romantika fővárosában ugyan minden sarokra jut egy állomás, a nagy részük praktikus. Az újabb vonalakon azonban nem ritka, hogy egy-egy tematikus és nagy figyelemmel kivitelezett állomás is megtalálható.

shanghai, kína: Bund csatorna 

Az Albeit már lassan inkább egy turistalátványosság, mint egy megálló. A Huangpu folyó alatt vezetett útvonal nemcsak elszállít egyik pontból a másikba, de az út alatt különleges audiovizuális effektekkel is fokozzák az élményt.

Via

Még több utazás

4 úti cél, ha egyedül utaznál nőként

„A kérdés az, hogy a korlátozások feloldása után mekkora boom várható?

Vajon te milyen típusú utazó vagy? Itt a válasz!