Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

BACK TO BLACK

Felháborodtak a rajongók az Amy Winehouse-film miatt, ez zavarja őket a leginkább

2024. április 10.

3 perc olvasás

ELLE

film amy winehouse énekesnő kritika Back to Black
Felháborodtak a rajongók az Amy Winehouse-film miatt, ez zavarja őket a leginkább
© IMDb

Hamarosan a magyarországi mozikba is megérkezik az Amy Winehouse életét feldolgozó Back To Black, ami máris nagy felháborodást okozott a rajongók és az énekesnő egykori barátainak körében. 


Sokan várják az Amy Winehouse életét feldolgozó Back To Black című filmet. Magyarországon április 12-én lesz a premier, de az első vetítéseket már megtartották Londonban. Többen látták már a filmet, és akadtak, akik igazán éles kritikát fogalmaztak meg az énekesnő egykori férjével kapcsolatban. 

Dühösek az Amy Winehouse-film miatt a barátok és a rajongók

2011-ben hunyt el Amy Winehouse véletlenszerű alkoholtúladagolásban. Az énekesnő halálhíre megdöbbentette a világot, a rajongókat pedig nagyon elszomorította. Az elmúlt években számos teória terjedt az interneten, hogy mi vezetett a híresség halálához, sokan pedig máig a férjét teszik felelőssé a történtekért. 

Amy sokat ivott, és drogfüggő is volt, a keményebb kábítószerekkel pedig a férje, Blake Fielder-Civil ismertette meg. Erről a férfi maga mesélt egy interjúban. A barátok és a rajongók szerint határozottan károsan hatott a kapcsolatuk az énekesnőre, ezzel szemben az új Back to Black című filmben teljesen másként ábrázolják. 

A Jack O’Connell által alakított Blake Fielder-Civil egy szórakoztató, indie férfi, aki kicsit szemtelen. A fontos részeket, pedig egyértelműen kihagyták a filmből. Sokkal pozitívabb karakter, a negatív tulajdonságait szinte be sem mutatják. A valóságnak ez a szintű megváltoztatása feldühítette a rajongókat, és a híresség egykori barátait. 

Inkább olyan, mintha egy szeretett Disney-hercegnő és a hercege lennének – Blake bájos és szerethető szélhámosnak tűnik, nem pedig egy teljesen összetört drogfüggőnek, aki Amyt a romlottság mélyére rángatta

– nyilatkozta az egyik barát név nélkül a Daily Mailnek

Barátai és családtagjai mind tudják, hogy ő volt a felelős azért sok bajért, de ettől a filmtől úgy néz ki, mint egy hős, aki ihlette csodálatos zenéjét. Ez nagyon felkavaró azok számára, akik ismerik az igazságot

– árulta el egy másik barát. 

Az ügy nagy port kavart, így a film rendezője, Sam Taylor-Johnson is megszólalt. Elárulta, hogy semmiképp nem szerették volna Amy férjét egysíkúan ábrázolni, és gonosztevőként lefesteni. Azt próbálták érzékeltetni, hogy melyek voltak azok a tulajdonságai, amelyeket Amy szeretett benne. 

Meg kell szeretnünk, hogy megértsük, miért írta az egyik legnagyobb zenei albumot a szerelmükről.

Sokan azonban nem tartják elégnek a rendező magyarázatát. Úgy vélik, hogy ez az ábrázolás nagyon tiszteletlen Amy családjával szemben, hiszen ők tudják, hogy a házasság milyen hatást gyakorolt rá. Ezzel szemben a nézők nem kapnak pontos képet a kapcsolatukról. Blake és Amy 2007-ben házasodtak össze, a kapcsolatuk nagyon viharos volt, végül 2009-ben döntöttek a válás mellett. Blake Fielder-Civil korábban egy interjúban elárulta, hogy borzalmas dolgokat tett a házasságuk alatt, ezeket már nagyon bánja. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves