Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

SOROZATAJÁNLÓ

5 pszichológia thriller, amit nézz meg, ha izgalomra vágysz

2024. április 04.

3 perc olvasás

ELLE

sorozat pszichothriller sorozatajánló pszichológiai thriller
5 pszichológia thriller, amit nézz meg, ha izgalomra vágysz
© IMDb

Ha szereted a pszichológia thrillereket, melyek biztosan a képernyő elé szegeznek, ezeket a sorozatokat imádni fogod! 


Az utóbbi időben nagyon népszerűvé váltak a különféle pszichológiai thrillerek. A történetek jelentős része könyven alapszik, ami nem véletlen, hiszen rengeteg fordulatos regény sorakozik a boltok polcain. Most nem filmeket, hanem sorozat gyűjtöttünk össze, melyek biztosan lekötik majd a figyelmed. 

Éles tárgyak 

A fiatal újságíró, Camille Preaker épp most fejezett be egy néhány hónapos pszichiátriai kezelést. Nehéz időszakon ment keresztül, és nem könnyíti meg a dolgokat a főnöke, aki arra kéri, hogy a szülővárosában történt gyilkosságról tudósítson. Camille évek óta alig beszélt neurotikus, hipochonder anyjával, és a többiekkel sem tartotta a kapcsolatot. Az utazás nem várt sebeket tép fel benne, de hamarosan rádöbben, hogy csak úgy kerülheti a démonjait, ha összerakja az életének a darabjait. A Gillian Flynn regényéből készült sorozat az HBO Maxon található meg, már a szereposztás miatt is érdemes megnézni. 

Ripley 

A Netflix újdonsága áprilisban kerül fel a streamingre, és egy jól ismert történetet láthatunk új köntösben. A Ripley hátterét Patricia Highsmith 1955-ös regénye, A tehetség Mr. Ripley adja. A könyvből egyszer már készült egy feldolgozás, 1999-ben, akkor a főbb szerepeket Matt Damon, Gwyneth Paltrow és Jude Law alakították. A Ripley főszereplője Tom Ripley, akit azzal bíz meg egy amerikai üzletember, hogy utazzon el Olaszországba, és beszélje rá a fiát, Dickie-t, térjen vissza az Államokba. Tomnak azonban hamar megtetszik Dickie gondtalan élete, és kezdetét veszi a hazugság, árulás és gyilkosság. 

Átutazó 

A BBC és az HBO Max közösen gyártott sorozatának az első szezonja tavaly került fel a streamingre, a nézők szerint az elmúlt évek egyik legjobb thrillere. A főszereplő egy férfi, aki az ausztrál pusztában autózik, amikor egy kamionos leszorítja az útról. A férfi a kórházban tér magához, és semmire sem emlékszik. Megpróbálják kihallgatni, de nem járnak sikerrel, fogalma sincs, hogy hová tartott, mi a neve. Minden epizódban egyre több derül ki a névtelen férfi múltjáról, és hamarosan rádöbben, hogy lehet nem ő a jófiú. 

Az utolsó szavai 

A Laura Dave regényéből készült pszichológia thriller nagy sikert aratott az Apple TV+-on, ezért érkezik majd a 2. évad. A történet középpontjában Hannah áll, aki egy titokzatos üzenetet kapott a férjétől Owentől, mielőtt a férfi eltűnt. Hannah-nak minden áron meg kell védenie Bailey-t, Owen lányát, akinek tragikus körülmények között hunyt el az édesanyja. Bailey nem kedveli a nőt, de most mégis kénytelen együttműködni, miközben az apjáról folyton újabb titkot derülnek ki. 

Tudhattad volna 

Grace és Jonathan Fraser élet kívülről tökéletesnek tűnhet. Boldog házasságban élnek, van egy gyermekük és igazán elégedettek lehetnek. De egy brutális gyilkosság mindent megváltoztat, az álomszerű házasságuk pillanatok alatt darabajira hullik. Grace kénytelen szembenézni az igazsággal, miközben megpróbál új életet teremteni a fiának. 

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves