Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Sorozat

6 sorozat, amit imádni fogsz, ha szereted A koronát

2022. november 27.

3 perc olvasás

Kurucz Barbara

Netflix sorozat downton abbey a korona sorozatajánló Nagy Katalin
6 sorozat, amit imádni fogsz, ha szereted A koronát
© Fotó: ARCHIVES DU 7EME ART / PHOTO12 VIA AFP

Bár A korona következő évadára még várni kell, van pár sorozat, amivel pótólhatod. 


A korona manapság az egyik legnépszerűbb sorozat, így nem csoda, hogy a rajongók többsége pár nap alatt végzett az új évaddal. A következő szezonra egy évet biztosan várni kell, így mutatunk pár sorozatot, amit érdemes elkezdeni, ha kedveled a kosztümös sorozatokat, vagy a királyi családokat. 

Ezeket a sorozatokat kezd el, ha szereted A koronát

Az utóbbi időben rengeteg kosztümös film, sorozat készült. Van köztük olyan, ami valós történetet dolgozott fel, és olyan is, ami egy elképzelt világba repít. 

Downton Abbey 

A Dowton Abbey talán az egyik legnépszerűbb brit sorozat, amiért állítólag még a királyi család tagjai is rajonganak. A történet 1912-ben kezdődik, és bemutatja a vidéki arisztokrácia mindennapjait a kitalált Crawley-családon keresztül. Összesen hat évad készült a sorozatból, majd a készítők megörvendeztették a rajongókat még két mozifilmmel. 

A császárné

A Netflix sorozata Sisi életét mutatja be, teljesen új nézőpontból. A történet pusztán pár hónapot dolgoz fel, mégis nagyon eseménydús és érdekes. Azok számára is izgalmas lehet, akik szeretik a Sissi-trilógiát. Másképp mutatja be Erzsébet császárné életét, ami ebben az esetben kifejezetten előny. A Netflix már bejelentette, hogy készül a második évad. 

Nagy Katalin

A Helen Mirren főszereplésével készült sorozat Nagy Katalin cárnő életét mutatja be. Csodás helyszíneken forgatták, a színészi alakítások kiemelkedőek, így a kosztümös filmek rajongóinak mondhatni kötelező darab. Sajnos csupán egyetlen évad készült belőle, így akár egy hétvége alatt is végezni lehet vele. 

Victoria 

A széria Viktória királynő és Albert herceg házasságát követi nyomon egészen a kezdetektől. A csodás kosztümök és színészi játék roppant élvezhetővé teszik a szériát. 

Outlander – Az idegen 

A Diana Gabaldon különleges könyvsorozatából forgatott széria sokak kedvence. Van benne egy kis fantasy elem, hiszen a főszereplő, Claire visszautazik a múltba. Az Outlanderben egyszerre van jelen a kaland, a romantika és a rejtély. A történet több síkon játszódik, és feltűnik benne Tobias Menzies, aki Fülöp herceget játszotta A koronában. A sorozat képi világa páratlan, hiszen részben a Skót-felföldön játszódik. 

Botrány brit módra 

A három részes minisorozat egy igaz történetet dolgoz fel, ami hatalmas felháborodást keltett az 1950-es években. Argyll hercege és hercegnéje a bíróságon teregették ki a magánéletük legbotrányosabb részleteit, amiről az újságok rendszeresen beszámoltak. Margaret Campbellt, Argyll hercegnéjét Claire Foy alakítja, aki a fiatal II. Erzsébet királynőt játszotta A korona első és második évadában. 


 

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves