Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

SOROZATAJÁNLÓ

4 dolog a Griseldában, a Netflix új sorozatában, ami a valóságban is megtörtént

2024. január 30.

3 perc olvasás

ELLE

Netflix sorozat narcos griselda
4 dolog a Griseldában, a Netflix új sorozatában, ami a valóságban is megtörtént
© IMDb

Nagy sikert aratott a Netflix új sorozata, a Griselda, ami jelenleg a nézettségi lista első helyén szerepel. 


Sokan örültek a Netflix bejelentésének, amikor elárulták, hogy a Narcos című sorozatot is elkészítő csapat egy újabb hírhedt drogdíler életét tervezi képernyőre vinni. Griselda Blanco történetet meghódította a magyar nézőket is, így összegyűjtöttük a valóságban is megtörtént eseményeket

Ilyen volt Griselda Blanco a valóságban

A sorozat hatalmas nézettséget produkált már pár nap alatt, és egyre többen keresnek rá a könyörtelen drogbáróra, akit Sofía Vergara alakít. A széria valós eseményeket mutat be, hiszen Griselda Blanco valóban élt, és ténylegesen drogkereskedelemmel foglalkozott. Egyes részeknél csúsztattak a készítők, most viszont a valóságban megtörtént dolgokat gyűjtöttük össze. Ha még esetleg nem láttad a sorozatot, akkor ne olvass tovább, mivel spoilerekkel folytatjuk. 

Két férjét is megölte 

A legelső epizód azzal kezdődik, hogy Griselda és a gyermekei Amerikába utaznak, ahol egy barátnőjénél húzzák meg magukat, miután a nő és a férje egyik vitája elfajult. Csak később derül ki, hogy Griselda lelőtte a férjét egy kolumbiai klub parkolójában. Nos, a gyanú szerint Griselda két férjét is megölte. Carlos Trujillo meggyilkolását még a ’70-es években rendelte meg, miután elfajult egy üzleti vitájuk. Alberto Bravót, a második férjét pedig ténylegesen egy parkolóban lőtte le, miután megvádolta a férfit, hogy miatta estek el egy hatalmas drogüzlettől. 

Vad bulikat tartott 

A Netflixen látható sorozatban többször is tartott vad bulikat, ahol gyakran a fegyverek is előkerültek a drogok mellett. A feljegyzések szerint Griselda imádta az őrült bulikat, melyeken ő is gyakran fogyasztott drogokat, ilyenkor sokszor beszámíthatatlan volt. Egyesek szerint az alkotók még egészen finoman ábrázolták az ott történt dolgokat. 

Gyilkosságok

A sorozat megpróbálta a lehető legjobban feldolgozni a Miamiban zajló drogháborút, ezért nagyon sok szereplő meghalt. A feljegyzések szerint Griselda Blanco nagyjából 200 ember haláláért felelős, sok ártatlan is meghalt, miközben a drogbárók egymás ellen harcoltak. Pontos adatot nem tudni, egyesek szerint Griselda áldozatainak a száma ettől magasabb lehet. 

Különös névválasztás 

Griseldának négy gyermeke született, három fia, az első férjétől, a negyedik pedig a harmadiktól. Ebben sem tévedett a sorozat, ahogyan a névválasztással sem túloztak. Griselda tényleg a Michael Corleone Blanco nevet adta a gyermekének, ezzel pedig A Keresztapa című film egyik főszereplőjére utalt. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves