Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

PREMIER

A 8 legjobban várt premier októberben

2023. október 04.

5 perc olvasás

ELLE

film Netflix sorozat ajánló hbo max horror
A 8 legjobban várt premier októberben
© IMDb.

Halloween hónapja a visszatérésről szól, hiszen 50 év után újra láthatjuk Az ördögűző még durvább verzióját, és olyan nagyágyúk is visszaköszönnek a mozivászonról, mint Johnny Depp és Leonardo DiCaprio, de még a Netflix is készül egy nagydobással a Bridgerton sztárjával. Mutatjuk az októberi premiereket!


Nagy durranásnak ígérkezik az október, ugyanis a mozik és a streaming szolgáltatók is tartogatnak igazi filmcsemegéket! Színészóriások térnek vissza a képernyőre, ahogy azt láthatod a Jeanne du Barryban és a Megfojtott virágokban, illetve olyan közkedvelt sorozatok kapnak folytatást, mint a Lupin és Az aranykor. Íme, az októberi premierek!

Az ördögűző: A hívő (mozi - október 12.)

50 éve készült el a legrémisztőbb, napjainkra legikonikusabbá vált horrorfilm. David Gordon Green rendező feltámasztotta az eredeti Az ördögűzőt, és egy még félelmetesebb verzióval lepi meg a rajongókat. A történet két lányról szól, akik eltűnnek három napra az erdőben, és mikor visszatérnek, már nincsenek egyedül. Az egyik családapának kell szembesülnie azzal, hogy a gonosszal van dolga. Megkeresi az egyetlen embert, aki már megküzdött a sötétség erőivel: Chris MacNeilt. Ő az a színésznő, akinek a lányát Regant évekkel korábban megszállta az ördög.

Jeanne du Barry - A szerető (mozi - október 12.)

Johnny Depp-rajongók, figyelem! A balhés válás után ez lesz az első alkalom, hogy Depp visszatér a mozivászonra. A történet középpontjában Jeanne áll, a fiatal munkásosztálybeli nő, aki az eszét és a szépségét használja fel arra, hogy feljebb jusson a társadalmi ranglétrán. Ez be is válik, hiszen ahogy a történelemből is tudhatjuk: XV. Lajos király rajonganott érte. Ám az udvar a legkevésbé sem örül a király és a kurtizán szenvedélyes szerelmének.

Megfojtott virágok (mozi - október 19.)

Végre láthatjuk a rendezők koronázatlan királyának Martin Scorsese-nak legújabb filmjét, amiben a legkedvesebb színészei játsszák a főszerepeket, olyanok, mint Robert De Niro és Leonardo DiCaprio. A múlt század húszas éveiben járunk, és egy megtörtént eseménynek lehetünk tanúi: az oszázs indiánok tragédiájának, akiket megöltek a földjeiken található olajért. Ahogy azt már megszokhattuk ilyen nagy neveknél: akcióból, drámából és fordulatokból nem lesz hiány!

Cicaverzum (mozi - október 19.)

Valószínűleg ez a hónap legcukibb magyar filmje! A harmincéves Fániról szól, aki menekül a szerelem elől, ugyanis, amikor megtetszik neki egy férfi, azonnal a halálát látja, ezért inkább a magányt választja. Aztán egy napon feltűnik egy rejtélyes fekete macska, aki udvarolni kezd neki. Nem is ez a legfurcsább az egészben, hanem az: egyedül Fáni hallja hangját, és innentől kezdve az egész élete megváltozik.

Mindent szabad (Netflix – október 13.)

Ezúttal egy erotikus thrillerben villantja meg tehetségét a Bridgerton sztárja, Phoebe Dyvenor. A sztori két kollégáról szól, akik imádják egymást, és épp az eljegyzést fontolgatják, ám tudják: ezt nagyon nem néznék jó szemmel a cégnél, ahol dolgoznak. Aztán történik valami, ami óriási kihívást jelent a kapcsolatukra nézve: a leendő menyasszonyt előléptetik. Az előzetes alapján rettentően izgalmas, és annál is baljósabb két óra vár a nézőre!

A fájdalom ügynökei (Netflix – október 27.)

Sokak kedvenc Marvel-hőse a Netflixen köszön vissza, de ezúttal mellőzi a szűk szerelést. A Chris Evansszel és Emily Blunttal készült krimi igaz történeten alapul. Egy szerencsétlenül járt egyedülálló anyáról szól, aki kivételes lehetőséget kap egy gyógyszeripari cégnél, ám a munka etikailag eléggé megkérdőjelezhető. Ez a film tökéletesen rámutat arra, hogy egy kétségbeesett vagy épp kapzsi ember, meddig képes elmenni!

Lupin 3. évad (Netflix – október 5.)

Visszatér a Netflixre Omar Sy, a közkedvelt Assane Diop szerepében, akinek az a nagy terve, hogy mindent újrakezd a családjával. Haza is tér Párizsba, ám a dolgok a legkevésbé sem úgy alakulnak az ünnepelt tolvaj számára, mint azt várná. Belekeveredik egy olyan balhéba, ami távol tartja a családjától, és ami tönkreteheti mindazt, amit eddig elért.

Az aranykor 2. évad (HBO Max – október 30.)

Végre érkezik Az aranykor folytatása, amit csak úgy neveznek: a Downton Abbey és a Bridgerton család szerelemgyereke. Ez már önmagában is okot ad a rajongásra, hát még az a tény, hogy a Downton Abbey alkotója, Julian Fellowes írta. A történet a 19. század végi Amerikában játszódik. Az árván maradt Marian Brook a nagynénjeihez költözik New Yorkba, ahol be kell illeszkednie a felső társadalmi osztályok leggazdagabb családjai közé. A második évadban számíthatunk arra, hogy még inkább kiéleződik a feszültség a tehetős nagycsaládok és az újgazdagok között.

A tél királya (HBO Max – október 6.)

Ha imádod a történelmi drámákat, pláne az Arthur király mondakört, akkor a kedvedre lesz a Bernard Cornwell Excalibur-trilógiájából készült sorozat, A tél királya. A 10 részes brit fikciós történelmi drámasorozat a legendás király történetét dolgozza fel, és megtudhatjuk, hogy lett Arthur Pendragonból, a számkivetettből a világ egyik leghíresebb harcosa. Nemcsak izgalmas harcjelenetekkel, és drámákkal, hanem forró jelenetekkel is megfűszerezték a sztorit!  

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves