Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Filmajánló

A 4 legjobb dráma a Netflixen, ami igaz történet alapján készült

2024. február 01.

2 perc olvasás

Szentkuty Nikolett

film Netflix dráma filmajánló igaz történet legjobb drámák
A 4 legjobb dráma a Netflixen, ami igaz történet alapján készült
© JoJo Whilden/JoJo Whilden / Netflix - © 2022 © Netflix

A Netflix igaz történeten alapuló filmjei mindenkit a képernyő elé szegeznek.


Amikor arra vágysz, hogy egy könnyed filmmel kikapcsolódj, valószínűleg egy vígjáték jut az eszedbe – amiből a Netflix kínálatában bőven találhatsz.

Ám ha a komolyabb hangvételű filmek állnak közel hozzád, akkor érdemes egy-egy drámával is megismerkedned, amelyeknek az alapja mindig egy valóban megtörtént eset.

Izgalmasak, és különlegesek ezek a filmek, érdemes szánni rájuk néhány órát – hidd el, nem fogod megbánni!

A Netflix legjobb drámái

Maestro

A lebilincselő és vakmerő szerelmi történet a zenei legenda, Leonard Bernstein és Felicia Montealegre Cohn Bernstein bonyolult kapcsolatáról szól, amely egész életükön át kitartott.

A főszerepben ott van Bradley Cooper, aki egyben a történet rendezője, társírója és producere is. A film 2024-ben 7 kategóriában is Oscar-jelölést kapott.

A másik nővér (The Good Nurse)

Egy túlterhelt, intenzív osztályon dolgozó nővér bízva az új kollégájában, egyre több mindent bíz az újoncra a munkahelyén és otthon is. Végül azonban egy páciens váratlan halála felkelti a gyanakvását, és nyomozásba kezd.

A thriller még hátborzongatóbb annak tudatában, hogy igaz történeten alapul, az Oscar-díjas Jessica Chastain és Eddie Redmayne alakítása pedig még emlékezetesebbé teszi az alkotást.

Elveszett lányok (Lost Girls)

A Robert Kolker regényéből készült film az Oscar-díjra jelölt Amy Ryan főszereplésével kihagyhatatlan, ha igazán izgalmas időtöltésre vágysz.

A 2020-ban bemutatott filmben egy elszánt anya mindenáron ki akarja deríteni az igazságot, hogy végre megtalálja az eltűnt lányát. A nyomozása során azonban egy tucat megoldatlan gyilkosságot is segít felgöngyölíteni. A lebilincselő forgatókönyv szintén igaz történet alapján készült.

A hó társadalma (Society of the Snow)

Ha a repülőgép-szerencsétlenségekről szóló filmek mindig lekötnek, ebben sem fogsz csalódni. Az idén bemutatott dráma is megtörtént eseményeket dolgoz fel.

Egy Andok szívében bekövetkező repülőgép-szerencsétlenség után a túlélők összefognak, és bár mindentől és mindenkitől távol vannak, de egymásra bízzák az életüket, és együtt próbálnak meg hazajutni.

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves