Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

American Nightmare

Ez a Netflix eddigi legsokkolóbb dokumentumfilmje

2024. január 19.

2 perc olvasás

ELLE

Netflix dokumentumfilm Igazi amerikai rémálom
 Ez a Netflix eddigi legsokkolóbb dokumentumfilmje
© Youtube - Netflix

A Netflix új dokumentumfilmjéről beszél most mindenki. 


A Netflix legnépszerűbb műsora lett az új dokumentumfilmjük, az Igazi amerikai rémálom. A streaming-szolgáltató egyre több igaz történetet dolgoz fel, de a mostani alkotásuk igen sokkoló, ugyanis az ügy kirobbanásakor sokan azt hitték, hogy Ben Affleck népszerű filmje, a Holtodiglan történt meg a valóságban. 

Erről szól a történet

2015-ben egy pár betörés és emberrablás áldozatává válik. Amikor a nő előkerül, megvádolják őket, hogy megrendezték a saját kálváriájukat. A megtörtént bűntényen alapuló minisorozat Denise Huskins és barátja, Aaron Quinn támadását mutatja be. A filmet egyébként Tinder-csaló alkotói, Felicity Morris és Bernadette Higgins készítették.

Itt a előzetes

Szörnyű traumát élt át

Vigyázat spoilerveszély! 2015 márciusában egy nőt a kaliforniai Vallejoból, az éjszaka közepén elraboltak a barátja házából, és 48 órán keresztül túszul tartották, valamint megerőszakolták. Denise Huskinst a szabadulása után a rendőrség megvádolta, hogy ő maga szervezte meg az elrablását, és sokan úgy gondolták, hogy a nőt Ben Affleck népszerű filmje inspirálta. A valóság azonban ennél sokkal sötétebb volt, ugyanis Denise valóban egy emberrabló áldozata lett. 

Az elmúlt 48 órában pillanatról pillanatra éltem, és próbáltam túlélni

– mondta Denise Huskins, miután kiszabadult. 

A fiatal nő őszintén vallott arról, milyen érzés volt túlélnie az emberrablást, és utána szembesülni vele, hogy a közösségi médiában az emberek is viccet csináltak belőle, ugyanis meggyőződésük volt, hogy hazudik. Később kiderült, hogy a nőt egy Matthew Muller nevű férfi rabolta el, és 2017-ben 40 év börtönre ítélték. Denise és Aaron azonban azóta összeházasodtak, és már közös gyerekeik is születtek. 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves