Nemcsak főzve jó
Hozzávalók:
2 evőkanál vaj, 1 csapott evőkanál liszt, 1 db húsleves kocka, 1 csésze főtt kukorica, 2,5 dl tej, 2,5 dl víz
Elkészítés:
Melegítsük fel a vajat és keverjük hozzá a lisztet lassan és óvatosan, hogy ne legyen csomós. Ezt követően adjuk hozzá a vizet, a húsleveskockát és a tejet, majd forraljuk fel. Amikor már besűrűsödött, adjuk hozzá a főtt kukoricát és még főzzük kb. 5 percig. Végül ízlés szerint fűszerezhetjük, illetve szeletelhetünk bele póréhagymát, esetleg kaliforniai paprikát.
Zöldfűszeres grillezett kukorica
Hozzávalók:
Személyenként 1-2 kukorica megpucolva, víz, fél csésze vaj, 3 evőkanál zöldfűszerkeverék, 1 csipet só, 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A megpucolt kukoricákat forró, sós vízben kb. 8-10 percig főzzük, ha kész, hideg vízzel leöblítjük, majd félbe, esetleg háromba vágjuk. Ezt követően a fél csésze puha vajat összekeverjük a zöldfűszer keverékkel, sóval és a fokhagymával. A kukoricákat megkenjük a fűszeres vajjal, majd az előmelegített sütőbe helyezzük és barnára grillezzük.
Áfonyás kukorica saláta
Hozzávalók:
6 db megtisztított kukorica,1 csésze friss áfonya, 1 szeletelt uborka, 1/4 csésze apróra vágott vöröshagyma,1/4 csésze apróra vágott friss koriander,1 magozott és apróra vágott jalapeño paprika, 2 evőkanál citromlé, 2 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál méz, 1 / 2 teáskanál őrölt kömény, 1/2 teáskanál só, 1/4 teáskanál fekete bors
Elkészítés:
A kukoricákat sós vízben megfőzzük, majd ha kész, a szemeket eltávolítjuk a csőről. Egy nagy tálban összekeverjük a kukoricát, áfonyát, uborkát, koriandert, lilahagymát és a jalapeñót. Az öntethez a citromlevet, olajat, mézet, köményt, sót és borsot habverővel összekeverjük. Az öntetet rálocsoljuk a salátára, lefedjük és hidegen tálaljuk.
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!