A cézáröntet minden saláta ikonikus részének számít.
Ha te is imádod a cézáröntetes salátákat, akkor ezt az egyszerű, de nagyszerű receptet ki kell próbálnod. Már csak azért is, mert egy titkos összetevőnek hála ez az öntet más, mint a többi. Arról pedig már nem is beszélve, hogy pillanatok alatt elkészül, a végeredmény pedig egy gazdag, krémes, pont jól fűszerezett öntet, ami össze sem hasonlítható a bolti változatokkal.
Az öntet receptjének középpontjában a titkos összetevő, egész pontosan az olíva sólé áll (az olívabogyót sós lében árulják, annak a levére lesz szükség). Extra helyett ez a folyadék biztosítja a tökéletes sós ízt, melyet a citromlé frissessége és az őrölt fekete bors fűszeressége egészít ki.
Egy kis tálban keverd össze a majonézt az olíva sólét és a friss citromlevet. Ezután add hozzá a frissen őrölt fekete borsot, majd alaposan keverd össze az egészet. Gyakorlatilag az öntet elkészítése ennyiből áll, amennyiben nem fogyasztod el azonnal, mindenképpen tárold a hűtőben. A felhasználását tekintve maximum 3 napon belül fogyaszd el.
A klasszikus cézársaláta hatás elérése érdekében friss salival, krutonnal és reszelt parmezánnal tálald. Egyszerű, gyors, finom és minden alkalomra tökéletes. Ha vendégek jönnek hozzád, akkor ezzel a finomsággal bátran meglepheted őket, mert garantáltan imádni fogják, de akkor is nagyszerű alternatíva, ha egy gyors ebédet dobnál össze magadnak. Ha ezt egyszer kipróbálod, tuti, hogy a bolti verziókra rá sem nézel többet.
Ha csak 15 perced van, de szeretnél egészséges, és egyben laktató ételt enni, akkor az olaszok egyik kedvenc receptje tökéletes választás lehet. Ez a tésztasaláta mennyei, ám a kezdő séfek számára is elkészíthető, a receptet ITT találod!
(via)
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!