Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

RECEPT

Ez a 15 perces tésztasaláta az olaszok kedvence: laktató és diétás is

2024. december 20.

2 perc olvasás

ELLE

recept saláta olasz étel
Ez a 15 perces tésztasaláta az olaszok kedvence: laktató és diétás is
© Shutterstock

Az olaszok szerint ez a tésztasaláta az itáliai konyha egyik csúcsa. 


Ha csak 15 perced van, de szeretnél egészséges, és egyben laktató ételt enni, akkor az olaszok egyik kedvenc receptje tökéletes választás lehet. Ez a tésztasaláta mennyei, ám a kezdő séfek számára is elkészíthető!

Hozzávalók a tésztasalátához:

  • 1 cukkini
  • 1 padlizsán
  • 2 sárga paprika
  • 1 hagyma
  • 2 tk fűszer - ízlés szerint valamilyen mediterrán ízvilág
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • Bors

A dresszinghez:

  • 2 ek olívaolaj
  • 3 ek fehér balzsamecet
  • 250 g tészta
  • 200 g koktélparadicsom
  • Bors
  • 4 bazsalikom szára
  • 50 g parmezán 

Elkészítés

  • A mediterrán sütőzöldségekhez melegítsük elő a sütőt 220 fokra felső/alsó hőfokra (légkeveréses sütő esetén 200 fokra).
  • A cukkinit és a padlizsánt megmossuk, megtisztítjuk, hosszában negyedeljük és szeletekre vágjuk. A paprikát negyedeljük, eltávolítjuk a magokat, leöblítjük és kockára vágjuk.  
  • Hámozzuk meg, és vágjuk durvára a hagymát.
  • Keverük össze az összes zöldséget egy nagy, fedővel ellátott serpenyőben. Sóval, borssal, fűszernövényekkel és olívaolajjal összekeverjük, majd lefedve pároljuk körülbelül 30 percig.
  • Közben az öntethez a hagymát és a fokhagymát megpucoljuk és apróra vágjuk. Keverjük össze mindkettőt 4 evőkanál olajjal, ecettel, sóval és borssal.
  • A tésztát bő, sós vízben a csomagoláson található utasítás szerint al dente-re főzzük. Lecsöpögtetjük és hagyjuk száradni.
  • A paradicsomot megmossuk és félbevágjuk.
  • A tésztát és a paradicsomot összekeverjük a forró zöldségekkel és az öntettel. Hagyjuk kihűlni. A salátát ismét ízesítjük sóval és borssal.
  • A bazsalikomot megmossuk, szárazra rázzuk.
  • A parmezánt finomra reszeljük.
  • A kihűlt tésztasalátát bazsalikommal és parmezánnal díszítjük.

via

Neked ajánljuk

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves