Könnyedségből ötös
22-es tortaformához
A linzertészta:
A felsorolt hozzávalókat a víz kivételével az aprítóba tesszük. Amikor a kókuszzsír nagyjából elvegyült a száraz hozzávalókkal, a vizet is hozzá adjuk. Szilikonos sütőpapír között a tészta egyharmadát vékonyra nyújtjuk, a formába helyezzük, majd előmelegített sütőben 175 fokon 10 perc alatt elősütjük.
A töltelék:
A körtéket megpucoljuk, kis kockákra vágjuk, gyömbérrel meghintjük, és a sziruppal meglocsoljuk. A sült tésztán egyenletesen elosztjuk, majd a maradék tésztát nagylyukú reszelőn lereszeljük, és a körtére hintjük. Előmelegített sütőben 175 fokon 20-25 perc alatt megsütjük. Közben elkészítjük a citromhabot és az öntetet.
A hab:
A habot kemény habbá verjük, keverés közben fokozatosan adagoljuk hozzá a citrom levét és a cukrot majd a süteményre simítjuk, amit ezzel a habbal még 5-7 percig sütünk.
Az öntet:
Vízgőz fölött a cukorral elkevert tojásokat keverjük, a citrom levét három részletben adagoljuk hozzá, amikor majonéz állagúra sűrűsödött, de még nem rántotta, levesszük. A kockázott hideg vajat apránként elkeverjük benne és hagyjuk kihűlni, majd a tortára csurgatjuk.
További egészségtudatos receptek ITT!
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!