Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Programajánló

Múzeumok Éjszakája: erre az 5 programra látogass el idén

2023. június 23.

3 perc olvasás

Szentkuty Nikolett

kulturális múzeum múzeumok éjszakája programajánló
Múzeumok Éjszakája: erre az 5 programra látogass el idén
© Forrás: Instagram@muzeumokejszakaja

A Múzeumok Éjszakája idén június 24-én lesz, és természetesen most is bőven van miből választania annak, aki kulturális programot keres.


A Múzeumok Éjszakája mindig rengeteg helyszínre és kiállításra hívja fel a figyelmet. Idén még többen csatlakoztak az eseményhez országszerte, és nemcsak múzeumokba látogathatsz el, hanem kastélyokba, templomokba, könyvtárakba is. Összegyűjtöttünk 5 helyszínt, ahova mindenkinek érdemes elmennie ezen a napon.

A Múzeumok Éjszakája 5 legérdekesebb programja

1. Magyar Nemzeti Galéria – Budapest

A galériának számos állandó kiállítása van, a gótikus művészettől az aktszobrokon át Delacroix festészetéig sok minden megtekinthető itt. A szombat esti esemény hívószavai azonban a trend és a divat lesznek. A tárlatvezetéseken többek között megismerheted a 19. század legdivatosabb magyar festőjét, Munkácsy Mihályt, míg a Metropolitan Egyetem divatszakos hallgatói a Rippl-Rónai József századfordulós festményein található női alakok öltözetét gondolják újra a látogatókkal.

2. ELTE Természetrajzi Múzeum – Budapest

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem lágymányosi campusán található a Természetrajzi Múzeum, ahol egész évben látogatható az Ásvány- és Kőzettár, valamint a Biológiai és Őslénytani Kiállítás is. Az egynapos eseményen elsősorban a gyerekeknek és a diákoknak kedveznek, és kitűnő családi programok közül választhatsz. A kisebbek számára nemcsak élvezetes, hanem hasznos elfoglaltságot is nyújt például az elektromosság idegrendszerre gyakorolt hatásáról szóló előadás, de az Árulkodó csontok című esemény is izgalmasnak ígérkezik.

3. Múzeumnegyed – Sopron

Sopron városában egy teljes múzeumnegyed található, amely egész évben remek látnivalókkal várja a közönséget. Sopron egyik nevezetessége, a Tűztorony is nyitva áll majd ezen az éjszakán, páratlan élményt és kilátást nyújtva azoknak, akik vállalják a megmászását, de az őskortól a modern korig minden művészeti területet felölelő állandó kiállítások is látogathatóak majd. Érdemes igénybe venni a vezetett tárlatvezetéseket a múzeumnegyeden belül, de egyénileg is bátran bele lehet vágni a környék felfedezésébe.

muzeumok-ejszakaja
Forrás: Instagram@muzeumokejszakaja

4. Egri vár – Eger

Az Egri vár a Múzeumok Éjszakájára egész napos, bőséges programmal készül, ami kicsik és nagyon számára is szórakoztató lesz. Előadást hallgathatsz a gőzfürdők titkairól, régészeti nyomozásban vehetsz részt egy tárlatvezetés keretében, a kisebbek számára pedig maradandó élmény lesz, ha részt vehetnek a kalandozásokban az Egri vár aknafigyelő folyosóján.

5. Szabó Magda Emlékház – Debrecen

Egyik legnagyobb írónőnk, Szabó Magda előtt tisztelegve jött létre az emlékház, ahol Szobotka Tiborral való házasságkötésének 75. évfordulójára emlékezve, Niké címmel időszaki kiállítás nyílt, és június 24-én egy tárlatvezetésen is részt vehetsz. De készülnek színházi programmal, pszichológiai előadással és zenés programmal is, így érdemes megnézni a részletes műsort, ha a környéken jársz.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves