Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

New Series

Most mindenki az HBO új sorozatáról beszél! Itt van minden, amit tudunk a The Last of Us-ról

2023. január 18.

3 perc olvasás

Kurucz Barbara

sorozat hbo új sorozat The Last of Us
Most mindenki az HBO új sorozatáról beszél! Itt van minden, amit tudunk a The Last of Us-ról
© Fotó: Instagram/@thelastofus

Még csak január van de az HBO máris műsorra tűzte az év egyik nagy dobását. Mutatjuk, mit lehet tudni a The Last of Us című sorozatról. 


Az év egyik legjobban várt sorozata egyértelműen a The Last of Us, ami már most hatalmas sikereket ért el. Már az első epizódot több millió ember nézte meg, legutóbb a Sárkányok háza nyitóepizódja szerepelt ennyire jól. 

Miről szól a The Last of Us? 

A sorozat egy poszt-apokaliptikus dráma, mely egy videójáték alapján készült. A játék alapfelállása ugyanaz, mint a sorozaté. 2003-ben egy gombafertőzés járványt indít el, amitől vérszomjas ragadozókká válnak az emberek. A széria középpontjában Joel Miller áll, akit megbíznak azzal, hogy a karanténzónán kívülre vigyen el egy Ellie nevű lányt. Ellie immunis a gombára, bár megtámadták, nem változott ragadozóvá. Így ő lehet a gyógyír a betegségre. 

Mennyire egyezik a sorozat és a játék? 

Az évek során a játékból több részt is készítettek, az előzetes információk szerint a sorozat az első játék cselekményét fogja megjeleníteni. Ennek ellenére lehetnek majd ugrások a történetben, és megjelenhetnek a The Last of Us II bizonyos elemei. A látványvilág szintén hasonló, a rajongók már az első előzetes alapján látták, hogy a készítők nem tértek el nagyon a jól ismert világtól. 

Kik szerepelnek benne? 

Joelt Pedro Pascal alakítja, aki ismerős lehet a Trónok harcából, Ellie szerepében pedig Bella Ramsey-t láthatjuk, a 19 éves színésznő szintén játszott a Trónok harcában, ő alakította Lyanna Mormontot. Szerepel még a sorozatban Gabriel Luna, Anna Torv és Storm Reid. 

Így készült

A sorozatot Craig Mazin és Neil Druckmann alkották. Utóbbi felelt a játékért is, így ő főként abban vette ki a részét, hogy miként valósuljon meg a virtuális világ a vásznon. Craig Mazin népszerűnek számít a sorozatos körökben, pár évvel ezelőtt ő készítette a Csernobil című szériát. 

A sorozatot 2021 júliusában kezdték el forgatni, és majdnem egy évig, 2022 júniusáig tartott a jelenetek felvétele. Ez a kanadai televíziózás legnagyobb projektje. A forgatások több helyszínen zajlottak, a különleges jelenetek felvételéhez pedig sok vizuális technikára volt szükség. 

A The Last of Us az HBO legsikeresebb premierje 2010 óta, csupán a Sárkányok háza előzte meg. Az első évad 9 epizódból áll, ám a kritikusok elismerően nyilatkoztak róla, így hamarosan bejelenthetik a második évadot. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves