Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Sorozat

Itt van minden, amit tudni lehet a Sárkányok háza 2. évadáról

2022. október 18.

2 perc olvasás

ELLE

sorozat kultúra sárkányok háza
Itt van minden, amit tudni lehet a Sárkányok háza 2. évadáról
© Instagram/House of the Dragon

Ha te is izgatottan várod a Sárkányok háza új évadát jó helyen jársz! 


Hatalmas sikernek örvend a Trónok harca spin-off sorozata, a Sárkányok háza. Az epizódokat átlagban nagyjából 29 millióan nézik meg, így nem is volt kérdés, hogy kap-e folytatást. Most elárulunk minden eddigi tudnivalót a következő évaddal kapcsolatban.

Ekkor jelenhet meg

Nehéz megmondani, hogy pontosan, mikor debütálhat az új évad, hiszen az első évad utolsó része csak október 23-án kerül fel az HBO Max streaming-szolgáltatóra. Az kiderült, hogy a stáb 2023 márciusán tér vissza Spanyolországba, Cáceres városába, ami Királyvár helyszínéül szolgál. A tervek szerint 2023 júniusáig maradnak. Az első évad forgatásai 2021 áprilisában kezdődtek, majd 2022 augusztusában debütált. Ha eszerint nézzük a dolgot, sajnos nagy valószínűséggel csak 2024 nyarán térhet vissza a kedvenc sorozatunk. 

Kik térnek vissza?

Egyelőre hivatalosan nem jelentették be, hogy kik térnek vissza a 2. évadra, de a legjobb tippjeink azt sugallják, hogy Olivia Cooke ismét megformálja majd Alicent Hightower karakterét, valamint Emma D’Arcy is visszatér, mint Rhaenyra Targaryen. Valószínűleg Matt Damontól, Rhys Ifanstől, Eve Besttől és Fabien Frankeltől sem kell majd búcsút mondanunk. Azonban az utolsó epizódig várnunk kell, hogy biztosra tudjuk, ki éli meg a következő évadot. A Trónok harca világában vagyunk, úgyhogy lássuk be, senki sincs biztonságban. 

Kinek a kezében lesz az irányítás?

Miguel Sapochnik, a Sárkányok háza társ-showrunnerje és korábban a Trónok harca rendezője augusztusban kilépett a sorozatból. A társ-alkotó, Ryan Condal folytatja a showműsort, míg Alan Taylor, a Trónok veteránja executive producerként csatlakozik, és több epizódot is rendez a következő évadban a The Hollywood Reporter szerint.

Ennyi évad lehet

George R. R. Martin egy számot tart a fejében:

Négy teljes, egyenként 10 epizódból álló évadra lesz szükség ahhoz, hogy az elejétől a végéig igazságot adjunk a Sárkányok táncának

– írta a honlapján.

Az HBO azonban még nem erősítette meg, hogy 4 évadot terveznek-e, de a sorozat akár tovább is folytatódhatna, tekintve, hogy a Trónok harca nyolc évadon keresztül ment, az utolsó kettő pedig eltér az írónak a könyveitől. Az évadok száma attól is függ, hogy továbbra is töretlen lesz-e a széria népszerűsége. 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves