Variációk a forró csokoládéra
Forró borcsokoládé
Hozzávalók: 500 ml víz, 400 g porcukor, 100 g keserű kakaópor, 2 rúd fahéj, 4 db csillagánizs, 8 szem szegfűszeg, 250 g felaprított étcsokoládé (legalább 70 százalékos kakaótartalmú), 2 narancs félbevágva, vastagon szeletelve, 1 ág rozmaring, 750 ml vörösbor
Elkészítés: A vizet, a kakaót, a fűszereket és a csokoládét melegítsük fel, majd vegyük le a tűzről, és keverjük egy habverővel addig, amíg a csokoládé fel nem olvad. Ezután tegyük bele a narancsot és a rozmaringot, majd hagyjuk 10 percet állni, amíg összeérnek az ízek, végül öntsük bele a vörösbort, és óvatosan melegítsük tovább az italt.
Fahéjas fehér forró csoki
Hozzávalók: 6 dl tej, 20 dkg fehércsokoládé, vaníliás cukor és fahéj ízlés szerint, tejszínhab a díszítéshez
Elkészítés: Forraljuk fel a tejet, vegyük le a tűzről, és tegyük bele az apró darabokra tördelt fehércsokit, a fahéjat és a vaníliáscukrot. Keverjük addig habverővel, amíg a csoki fel nem olvad. Végül tejszínhabbal díszítsük.
Azték forró csoki
Hozzávalók: 6 csésze tej, 300 g étcsokoládé, kevés fahéj, 1-2 csipet cayenne bors, 1-2 rúd fahéj a tálaláshoz
Elkészítés: A tejet, az étcsokoládét, a fahéjat és a cayenne borsot melegítsük forrásig, majd vegyük le a tűzről és keverjük addig, amíg a csoki elolvad. Melegen tálaljuk, kanálként használva a fahéj rudakat.
Receptek: Citrus and Candy, A Beautiful Mess
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!