A nyár sztárgyümölcse, a vöröslő könnyedség megtestesítője: az eper. Receptjeink azonban nemcsak könnyedek, hanem könnyűek is.
Eperkrém
Hozzávalók:
500 g zamatos eper
500 g mascarpone
2 tojássárgája
1 szál vanília
80 g porcukor
1 csokor friss menta
6 darab keksz
Elkészítési idő: 10 perc
Mossuk meg és centrifugázzuk össze a mentát. Tegyük ezt bele egy kis edénybe az eperrel, a porcukorral és körülbelül 6 kanál vízzel, majd forraljuk 5 percen keresztül, vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni. Verjük fel a porcukrot és a tojássárgáját, majd adjuk hozzá a mascarponet és a vaníliarudat. Ezt addig kevergessük, amíg egy csomómentes krémet kapunk belőle. Ez után adjuk hozzá a korábban felforralt mentát, majd tálaláskor a zamatos epreket sorakoztassuk fel a kiöntött krémben.
Tipp: tálaláskor rétegesen tegyünk kekszet, díszítésképpen pedig használjunk fel néhány eperszeletet.
Fűszeres epres-gyömbéres leves
Hozzávalók:
800 g eper
80 g friss gyömbér
1 dl cukorszirup
Elkészítése: nagyon könnyű
Elkészítési idő: 17 perc
Hámozzuk meg a gyömbért, mossuk meg a friss epreket majd daraboljuk őket össze. Öntsük bele a cukorszirupot egy kis tálba és lassú tűzön melegítsük. Hagyjuk forrni, majd adjuk hozzá a gyömbért és az epret. Közben vegyük le a tűzről, és 10 percig kis lángon főzzük, hogy a szirup tudjon sűrűsödni. Ez után újra tegyük a tűzre.
Tipp: tálaláskor díszítsük egy pár szelet gyömbérrel.
Különleges nyári saláta
Hozzávalók:
2 édeskömény
500 g eper
50 g parmezán
1 citrom
2 kanál olívaolaj
bors
Elkészítési idő: 15 perc
Mossuk meg az édesköményt és vágjuk vékony szeletekre (zöldséggyaluval vagy egy éles késsel). Mossuk meg az epreket is, szedjük le a szárukat és rázzuk le őket. Szeleteljük fél centis darabokra. Keverjük össze az olívaolajjal, majd tálaláskor szórjuk meg egy leheletnyi borssal és parmezánnal, a leöblített citromból pedig reszeljünk a salátára. Végül vágjuk ketté a citromot és a gyümölcs levével ízesítsük az elkészült ételt.
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!