Quantcast

A legsokkolóbb pillanatok a Trónok harca fináléjából

A legsokkolóbb pillanatok a Trónok harca fináléjából

Vigyázat: Spolier veszély!

Nyolc évad után szinte hihetetlen, hogy tegnap éjszaka véget ért a Trónok Harca. Az utolsó évad nem volt zökkenőmentes, főleg a fanatikus rajongók szemében: több százezren írták alá a petíciót, amiben a nyolcadik évad újraforgatását követelik. Az utolsó hat epizód során rengeteg fontos karakter halt meg, lezajlott két monumentális csatajelenet, és a fináléban az erőviszonyok sokkoló módon átalakultak.

Az utolsó évadban bőven voltak véres jelenetek, ezért is meglepő, hogy a záró epizód viszont nem tocsogott a vérben. Mutatjuk a legvadabb pillanatokat a Trónok harca fináléból. Vigyázat, spoiler veszély!

Tyrion megtalálja Cerseit és Jaime-t a törmelékek alatt.

Előző héten Daenerys Targaryen betöltötte végzetét, és ő lett a 'Mad Queen' vagyis az őrült királynő, miközben egymaga porig égette Királyvárát. Az epizód végén Jaime-t és Cersei-t egymásba kapaszkodva temette maga alá a Vörös Torony. Mivel azt nem láttuk, ahogy ténylegesen meghalnak, némi okunk lehetett rá, hogy bízzunk benne, talán mégis életben maradtak. Az utolsó részben Tyrion észreveszi Jaime aranykezét a sziklák között. Hamar felismeri két testvérét, majd miközben próbálja kiszabadítani halott testüket, keservesen sírva fakad. Nyolc évadon keresztül utáltam Cersei-t, de a jelenet közben az én könnyeim is kicsordultak. Igazságot Cersei-nek!

Jon megöli Daenerys-t.

A legsokkolóbb jelenet azután következik, miután Jon beszélt Tyrionnal, akit Dany árulásért börtönbe vetett. Tyrion sürgette Jont, hogy ölje meg az őrült királynőt, majd foglalja el a vastrónt, mert Aegon Targaryen utódjaként ő a trón jogos örököse. Plusz, valószínűleg több ezer embert mentene meg Daenerys elől, ha ő kerülne a trónra.

Dany már majdnem elfoglalja a helyét a trónon, készen arra, hogy fejére kerüljön a korona, mikor Jon megközelíti. Könnyekkel a szemében megcsókolja és miközben hűséget esküszik neki, egy késsel szíven szúrja. "Te vagy a királynőm, most és mindörökké." Mondja neki utoljára Jon Snow.

Tudom, hogy így kellett lennie, de még mindig sokkol ez a jelenet. Most már nem érdekel Cersei, igazságot Dany-nek!

Drogon lángra lobbantja a vastrónt.

Pillanatokkal azután, hogy Jon elárulja Daenerys-t, a sárkányok anyját, az utolsó élő sárkánya, Drogon azonnal megjelenik, és halott anyját nézi. Szívszaggató! Drogon ezután Jonra pillant, már látszódik a tűz a torkában, majd, amikor azt hinnénk, hogy elevenen felégeti Jont, az utolsó pillanatban a vastrón felé fordul, és azt égeti fel. Addig okádja a tüzet, amíg a szimbolikus trón szó szerint elolvad. Ha értenénk Drogon szavait, a "RREEERREEEREEET" üvöltés azt jelentené: "Ha Daenerys-é nem lehet a trón, akkor nem lesz senkié!"

Sansa leégeti Edmure Tully-t.

Persze, a Lannisterek halála láttán sírva fakadtam, Daenereys halálától pedig mérhetetlenül dühös lettem, de nem tudok elmenni a tény mellett, hogy mennyire vicces volt, amikor Sansa beszólt az unokabátyjának. Hetekkel az őrült királynő halála után Tyrion fogolyból Westeros új tanácsadójává válik, a Tanácsban pedig a legnagyobb hatalommal rendelkező urak és úrnők vesznek részt. Tyrion szerint az egyetlen megoldás, hogy békét teremtsenek a hét királyságban (ahogy Daenerys is akarta), ha maguk mögött hagyják a nézeteltéréseket, és összefognak, hogy új vezetőt válasszanak. A Tanács egyik legjelentéktelenebb tagja, Edmure Tally feláll, majd elkezdi sorolni, miért lenne ő a legjobb potenciális jelölt az uralkodói címre. Sansa közbevág, és csak ennyit mond: "Nagybátyjám. Kérlek, ülj le." Ez volt messze a kedvenc jelenetem az egész nyolcadik évadban.

Bran lesz Westeros királya...

Végül, Tyrion Bran Starkot jelöli ki, mint Westeros első, megválasztott királyát. Bran karaktere mindig is zavaros volt, sokszor háttérbe is szorult. Nem tetszik, hogy nyolc évad és kilenc évnyi várakozás után Westeros uralkodója nem a sorozat valamelyik női főkaraktere lett: Cersei, Daenerys, Arya, Sansa vagy Yara Greyjoy.

... és a többi Stark is sok mindent elért.

Brant tehát megválasztották a Hét királyság uralkodójának, de ugyanilyen meglepő az is, ami a testvéreivel történik.

Sansa az egyetlen, aki nem szavazza meg a királyt, helyette azt javasolja, hogy Északot válasszák le a Hét Királyságról, hogy független állam lehessen, amit ő irányít majd. Arya-ból felfedező lesz, Westeros olyan részein hajózik, ahol egy lélek sem járt előtte. Még Magellán sem lenne erre képes!

Jon Snow visszatér az Éjjeli Őrségbe.

Jon Snow-t arra ítélték, hogy az egész életét az Éjjeli Őrségben töltse le, házasság és család nélkül. Végül, a faltól északra megy legjobb barátjával, Tormunddal. Érdekesség: A Stark testvérek elvileg szeretik egymást, mégis minden alkalmat megragadnak, hogy a világ legtávolibb pontjain lehessenek egymástól, főleg az utolsó pár évadban. Most már békében és külön-külön élhetnek mindannyian, a saját maguk által uralt régióban. Azért azt remélem, hogy 'Arya, a hódító' valamelyik Trónok harca spinoff-ban szerepelni fog.

Viszlát Trónok harca!