Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

George R. R. Martin

Fontos dolgot árult el a Trónok harca írója legújabb könyvéről

2022. július 10.

3 perc olvasás

ELLE

könyv trónok harca George R. R. Martin A tűz és jég dala Trónok harca könyv
Fontos dolgot árult el a Trónok harca írója legújabb könyvéről
© Angela Weiss/AFP

A rajongók évek óta várják a könyvsorozat folytatását, George R. R. Martin most végre megosztott pár részletet a legújabb Trónok harca kötetről.


Immár 11 éve annak, hogy George R. R. Martin legutóbbi regénye, a Sárkányok tánca megjelent, a Trónok harca rajongók így több mint egy évtizede várják kitartóan, hogy az író folytassa A tűz és jég dala regénysorozatot.

A történet akkor lett világszerte ismert, amikor az HBO megvásárolta a megfilmesítés jogait, és minden idők egyik legsikeresebb tévésorozatát készítette el belőle. Az első évadok még nagyrészt George R. R. Martin elképzelésén alapultak, ám a készítőknek egy idő után saját kútfőből kellett folytatniuk a történetet, hiszen nem tudták kivárni az új regények elkészültét.

A rossz nyelvek szerint George R. R. Martin már sosem fogja befejezni a sorozatát, ám az író végre megszólalt a folytatással kapcsolatosan. Legutóbbi blogbejegyzésében elejtett néhány célzást új regényéről, A tél szelei-ről.

Más befejezésre számíthatnak az olvasók, mint a Trónok harca esetében

Az írás főként az alkotói folyamatokat részletezi, egy ponton azonban fontos részletet árul el benne George a hatodik Trónok harca-regényről – nevezetesen, hogy javarészt teljesen máshogy alakul majd a történet, mint ahogy azt a sorozatban láthattuk.

„Igen, néhány történés, amit az HBO-féle Trónok harcában láthattatok, A tél szeleiben is benne lesz (bár egyáltalán nem ugyanolyan módon), a többi része viszont egészen másmilyen lesz.”

Az író A tűz és jég dala befejezésére is kitért a bejegyzésben, és leszögezte, a történet az ő elképzelése szerint teljesen máshogy végződik majd, mint az HBO sorozatában. Ezt a hírt a rajongók minden bizonnyal örömmel fogadják, hiszen a Trónok harca televíziós befejezése annak idején elég sok negatív visszhangot kapott.

„Gyakran megkapom a kérdést, különösen azóta, hogy az HBO-n véget ért a Trónok harca, hogy vajon A tűz és jég dala ugyanúgy fog-e végződni. Egy építész rövid, tömör, egyszerű választ tudna erre adni, de én sokkal inkább kertészként működöm. A történeteim nőnek, fejlődnek és változnak, ahogy írom őket. A tűz és jég dala esetében a végcélok már évek óta a fejemben vannak, de az utóbbi időben egyre inkább azt vettem észre, hogy távolabb kerültem a tévésorozattól.”

Egyetlen karakter sincs biztonságban

A 73 éves író végezetül arra is kitért, hogy A tél szeleiben néhány új karaktert is megismerhetnek majd az olvasók – miközben néhányuktól, ahogy azt George R. R. Martin esetében már megszokhattuk – végső búcsút vehetnek majd.

„Nem minden karakter éli meg A tűz és jég dala végét, akik a Trónok harcát túlélték, és nem minden karakter veszíti életét a könyvekben, akiket a sorozatból kiírtak.”

George egyelőre nem árulta el, hogy mikorra tervezi befejezni a hatodik kötetet, de biztosította róla a rajongókat, hogy dolgozik a történeten.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves