Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

PREMIER

A 8 legjobban várt premier novemberben

2023. november 03.

4 perc olvasás

ELLE

film mozik sorozat november premier a korona
A 8 legjobban várt premier novemberben
© Instagram/@thecrownnetflix

A korona rajongói minden bizonnyal már tűkön ülve várják a sorozat befejező évadát. De moziba is érdemes lesz menni a hónapban, hiszen érkezik Az éhezők viadala spin-offja, valamint a Napóleon. Mutatjuk a novemberi premiereket!


A thriller szerelmesei ki nem hagyhatják az izgalmakkal teli A lápkirály lányát, ahogy a krimi rajongók sem az Egy gyilkosság a világ végént. Bár valószínűleg decemberre gyúrnak a streamingszolgáltatók, azért találni egy-két gyöngyszemet a Netflixen, a HBO Maxon, és a Disney+-on is. Ám várhatóan a hónap győztese A korona lesz és a Napóleon lesz. Íme, a novemberi premierek!

A lápkirály lánya (mozi-november 2.)

Helena (Daisy Ridley) élete tökéletes. Van egy férje, egy lánya, és jó pár titka is. Majd egy napon két életfogytiglanra ítélt fogoly megszökik egy börtönből, és kiderül: egyikük Helena apja, aki évtizedekkel korábban elrabolta az anyját, és egy lápvidéken tartotta fogva, ahol Helena is született. Ennyi év után az apja tudomást szerzett arról, hol van a lánya, aki egészen eddig azt hazudta a családnak, hogy árva.

Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája (mozi – november 16.)

Francis Lawrence, a franchise veteránja visszatért és elkészítette Az éhezők Viadala sorozatának előzményét, ami Suzanne Collins azonos című regényén alapul. Megismerhetjük a viadal kialakulásának hátterét, amellett, hogy a történet elsősorban a fiatal Coriolanus Snow-t (Tom Blyth) követi nyomon, aki elvállalja a 12. körzetet képviselő Lucy Gray Baird (Rachel Zegler) mentorálását az Éhezők Viadalában.

Napóleon (mozi - november 23.)

Ez lesz ősz leglátványosabb filmje, amiért megéri moziba menni, és a fantasztikus főszereplőkért, mint amilyen  Joaquin Phoenix és Vanessa Kirby. Már az előzetesből kiderül: Phoenix egymaga elviszi a hátán a sztorit, akire valósággal ráöntötték Napóleon szerepét. Egészen a fiatalkorától kezdve megismerhetjük a kiváló hadvezér életét, és megtudhatjuk, hogyan vált belőle élő legenda császárként, miközben mindvégig támogatta őt az egyetlen szerelme és felesége, Josephine.

A láthatatlan fény (Netflix - November 2.)

A Pulitzer-díjas, Anthony Doerr regénye alapján készült film Marie-Laure Leblanc történetét meséli el. A francia lány édesapjával és a nagybátyjával a franciaországi St. Malóban húzták meg magukat a második világháború idején. A rádióadásoknak köszönhetően Marie hamarosan összebarátkozik egy német katonával, és végül mind összefognak Marie-ért, akinek fontos feladata van.

Egy gyilkosság a világ végén (Disney+ - November 14.)

A korona rajongói duplán örülhetnek a hónapban, mivel a fiatal Dianát játszó Emma Corrin most egy krimisorozatban mutatja be tehetségét. Ezúttal egy amatőr detektívet és hackert alakít, Darby Hartot. Őt és nyolc másik vendéget meghív egy milliárdos magához, és az egyik vendéget holtan találják. Darby feladata lesz kinyomozni a gyilkosságot.

Minden rendben (Disney + - November 15.)

Ha szeretnél a hónapban egy igazán mélyenszántó családi drámát látni, akkor megtaláltad. A sztori középpontjában Anne áll, a sikeres önsegítő könyvek bestseller írója, akinek a házassága romokban hever, a szeretőjét szexuális zaklatással vádolják, a lánya pedig súlyos betegséggel küzd és a családnak meg kell küzdenie a halállal. De még egy ilyen hihetetlenül borús, szívfacsaró sorozatba is sikerült humort és egy kis fényt csempészni.

Julia 2. évad (HBO Max - November 16.)

Julia Child teremtette meg a tévés főzőműsort Amerikában, és a róla készült életrajzi sorozat bepillantást enged az életébe. Az új évadban Julia (Sarah Lancashire) visszatér Dél-Franciaországba, ahol ismét együtt dolgozhat szerzőtársával, Simca Beckkel (Isabella Rossellini). Az előzetes nemhogy a sorozathoz, de még a főzéshez - még inkább az evéshez - is meghozza a kedvet!

A korona 6. évad – (Netflix - November 16.)

Végre! A rajongók tűkön ülve várják a brit királyi család életét feldolgozó sorozat befejező évadát, ami 1997 és a 2005 közötti eseményekre fókuszál, mint amilyen Diana halála, Tony Blair korszaka, Károly és Kamilla esküvője, valamint Vilmos és Katalin szerelmének kibontakozására. Nem meglepő módon a Netflix két etapban adja le a sorozatot, ami szinte biztos, hogy megint nézettségi rekordokat fog dönteni. Az előzetes alapján igazi érzelmi hullámvasutazásra készülhetünk.

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves