Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

FILMAJÁNLÓ

5 fordulatos krimi, ha tetszett a Tőrbe ejtve 2.

2023. január 14.

3 perc olvasás

ELLE

agatha christie filmajánló krimi Tőrbe ejtve
5 fordulatos krimi, ha tetszett a Tőrbe ejtve 2.
© Fotó: Instagram/@orientexpressmovie

Téged is lenyűgözött a Tőrbe ejtve folytatása? Ha szeretnél még hasonlóan jó filmeket látni, akkor nem hagyhatod ki ezt az 5 krimit.


A 2019-es Tőrbe ejtve után a második rész is óriási sikernek örvend. Benoit Blanc megint nem okozott csalódást, és mesterien leplezte le a bűnöst. Persze a film sikeréhez olyan nagyágyúk is hozzájárultak Daniel Craigen kívül, mint Edward Norton, Kate Hudson, Janelle Monáe, és Kathryn Hahn. Ha élvezted a csavaros történetet, akkor mutatunk még 5 hasonlóan jó krimit, ami lebilincsel majd:

Gyilkosság az Orient Expresszen (2017)

Agatha Christie, a legendás regényíró egyik legkedveltebb detektívje Hercule Poirot. Egy olyan kivételes karakter, akit az évtizedek során több tucatszor vittek a képernyőre. Ha valaki érdefeszítő krimire vágyik, aligha foghat mellé egy Christie művel. Szóval, a legújabb Poirot-kalandok egyik közé tartozik a Kenneth Branagh főszereplésével készült Gyilkosság az Orient Expresszen. A helyszín: a címben is szereplő vonat, és egy csoport nagyon gyanús utas között kell megtalálni a bűnöst.

Halál a Níluson (2022)

Nem maradhat le a listáról, egy másik Agatha Christie klasszikus, amit tavaly filmesítettek meg ismét: a Halál a Níluson. A filmben egy friss házaspár a nászútját kívánja eltölteni a pazar nílusi körúton egy igencsak változatos társaság kíséretében. De, ha valakit titokzatosan lelőnek: felborul a nyaralás. Hirtelen mindenki gyanúsított a fedélzeten, és Hercule Poirot feladata megoldani az ügyet. A film elejétől a végéig izgalomban tartja az embert.

A ferde ház (2017)

Ez a krimi is garantáltan odaszegezi a nézőt a képernyőhöz. A szintén Agatha Christie regénye alapján készült történetben egy gazdag patriarcha halálának gyanús körülményeit vizsgálja a kémből lett magánnyomozó, Charles Hayward (Max Irons), akit egykori szeretője rávesz, hogy kapja el gyilkost. Olyan kiváló színészek teszik még élvezhetőbbé a filmet, mint Terence Stamp, Glenn Close, Gillian Anderson, Stefanie Martini és Christina Hendricks.

Beépülve (2005)

Ha rajongsz Rian Johnson filmjeiért (Tőrbe ejtve), érdemes megnézned a rendező 2005-ös neo-noir gyilkossági rejtélyét, ami egy középiskolában játszódik. Joseph Gordon-Levitt a főszereplője, aki egy magányos tinit alakít, és különféle klikkekbe kell beszivárognia, hogy megoldja a barátnője meggyilkolásának ügyét. Johnson a klasszikus noir filmek pörgős dialógusait ötvözi a modern középiskolások nyelvezetével, hogy valami teljesen újat alkosson. Nemcsak a nyelvezete, a stílusa egyedi, hanem a történet is!

Sheila meghalt és New Yorkban él (1973)

Ez egy csodálatos whodunit, amit Herbert Ross rendezett, és a Psycho főszereplője Anthony Perkins, valamint a Pulitzer-díjas Stephen Sondheim írták a forgatókönyvet. Rian Johnson számára ez a film szolgált inspirációul. A '70-es évek sztárjaival dugig van a produkció, szerepel benne Richard Benjamin, Joan Hackett, James Mason, Ian McShane és Raquel Welch. A jachton játszódó Sheila meghalt és New Yorkban él középpontjában egy filmproducer áll, aki azt reméli, megoldja a felesége halálát övező rejtélyt azáltal, hogy a gyanúsítottakat a hajójára hívja.

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves