Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Kedvcsináló

4 film a Netflixen, ami igaz történeten alapszik

2023. október 20.

2 perc olvasás

ELLE

film Netflix igaz történet
4 film a Netflixen, ami igaz történeten alapszik
© IMDB

Imádod az igaz történeten alapuló sztorikat? Íme, a legjobbak a Netflix kínálatából.


A Netflix kínálata mindig bővül, ám most bemutatunk 4 olyan filmet, amelyek igaz történetek alapján készültek. A streaming-szolgáltatón rengeteg olyan sztori található, ami a való életben is megtörtént, vicces, szomorú és tanulságos történetek egyaránt. 

Apaság

A 2021-ben megjelent Apaság című film igaz történeten alapszik. Egy megözvegyült édesapa felveszi a harcot a kétellyel, félelemmel, szívfájdalommal és piszkos pelenkákkal, amikor beleveti magát az apaságba. A főszereplő Kevin Hart. A való életben Matthew és Liz Logelin, akiknek a nevét nem változtatják  meg a filmben a középiskolában szerettek egymásba, de a szerelmük szomorú véget ért.

Az elveszett kutya

Amikor egy fiatal srác szeretett kutyája eltűnik, a fiú szülei segítségével elképesztő keresésre indul. Szorít az idő, a kutyának hamarosan meg kell kapnia a gyógyszerét. A filmben szerepet kapott Rob Lowe, Johnny Berchtold és Kimberly Williams-Paisley. A Netflix 2023-as családi filmje Pauls Toutonghi azonos című könyve alapján készült.

Sodródás

A 2018-ban megjelent film szintén megtörtént eseményeken alapul. Egy fiatal pár vitorlás kalandja a túlélésért vívott küzdelemmé válik, amikor a jachtjukat elsodorja egy végzetes hurrikán. A főszerepben Sam Claflin és Shailene Woodley. Tami Oldham 41 napig sodródott az óceánon, és a szerelem tartotta életben.

A zongorista

A zongorista című filmet 2002-ben mutatták be, de egy igazi remekműnek számít. Wladyslaw Szpilman, a híres lengyel zongorista küzd, hogy túlélje a náci zsarnokság támadását a második világháború alatt, ebben az emlékiratain alapuló drámában. A főszereplő, Adrien Brody színész hatalmasat alakít. 

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves