Főszerepben a tenger csemegéi
Hozzávalók
A mártáshoz: 6 gerezd fokhagyma, 113 g majonéz, 2 ek. tejföl, ½ citrom leve, só és bors
A bundás garnélához: 2,5 ek. dijoni mustár, 2 tk citromlé, 1 tk. friss oregánó felaprítva, ½ tk. méz, 21 db garnéla, 113 g liszt, 1 tojás, 125 g kukoricadara, 2 tk. fokhagymapor, 2 tk. hagymapor, 1 tk. só, 1 tk. füstölt paprika, ½ tk. feketebors, ½ tk. cayenne bors, 1 kezeletlen citrom vékony karikákra vágva, olaj a sütéshez
Elkészítés
A mártáshoz forraljunk fel egy kevés vizet és főzzük benne a fokhagymát 1 percig. Ha kész, tegyük jeges vízbe 2 percre. A műveletet ismételjük meg még kétszer, végül csepegtessük le. Egy kisebb tálban keverjük össze a többi hozzávalóval, és tálalásig tartsuk hűtőben. A bundás garnélához először tegyünk egy tálba két evőkanál mustárt és citromlevet, valamint a mézet és az oregánót, és keverjük össze. A garnélákat pácoljuk benne fél órán keresztül a hűtőben, majd sózzuk, borsozzuk. Egy tálban keverjük össze a kukoricadarát, a fokhagymaport, a hagymaport, a füstölt paprikát, csipet sót és a kétféle borsot. Egy másik tálban pedig verjük fel a tojás és adjuk hozzá a mustárt. Ha a garnéla eleget pácolódott, csepegtessük le a felesleges páclevet, forgassuk lisztbe, majd a mustáros-tojásos keverékbe, végül pedig a fűszeres kukoricalisztbe és tegyük félre. Ugyanezt ismételjük meg a citromkarikákkal is. Ezután már csak annyi a dolgunk, hogy 180 fokosra hevített olajban kisüssük a bepanírozott falatokat 4-6 perc alatt, és az aiolival tálaljuk.
Zöld currys kókusztejben párolt feketekagyló
Hozzávalók
2 ek. vaj, 3 ek. zöld curry paszta, 1 mogyoróhagyma apróra vágva, 2 gerezd darált fokhagyma, 1 ek. friss citromfű apróra vágva, 1 tk. felaprított friss gyömbér, 10 koktélparadicsom félbe vágva, 1 lime leve, ½ tk. cukor, 200 ml kagylólé, 250 ml kókusztej, 450 g feketekagyló alaposan megmosva, só és bors
Elkészítés
Olvasszuk meg a vajat a serpenyőben, majd adjuk hozzá a curry pasztát, a mogyoróhagymát, a fokhagymát, a gyömbért és a citromfüvet és süssük 2 percig. Ezután adjuk hozzá a paradicsomot, a lime levét és a cukrot és pároljuk további 2-3 percig, közben adjunk hozzá sót és borsot ízlés szerint. Öntsük fel a kagylólével és a kókusztejjel, és forraljuk fel az egészet, végül tegyük bele a kagylókat és főzzük lefedve 5-7 percig, amíg az összes kagyló kinyílik. Ha kész azonnal tálaljuk és adjunk mellé limeszeleteket.
New England-i kagylóleves
Hozzávalók
3 szelet apróra vágott bacon, 8 ek. vaj, 1 közepes fej hagyma felkockázva, 1 közepes sárgarépa kockára vágva, 1 póréhagyma zöld része vékony szeletekre vágva, 1 főtt kukorica, 1,5 ek. friss kakukkfű felaprítva, 350 g újburgonya kockára vágva, 50 g és 1 ek liszt, 625 ml kagylólé vagy zöldségalaplé, 500 g fagyasztott feketekagyló húsa, 250 ml tej, só és bors
Elkészítés
Egy nagyobb edényben olvasszuk meg a vajat és pirítsuk meg rajta a bacont 5 perc alatt. Ha kész, merjük ki a keletkezett zsiradékot. Ezután adjuk a baconhöz a hagymát és a sárgarépát és pároljuk 5 percig, majd adjuk hozzá a póréhagymát és a kukoricaszemeket is, és pirítsuk további 2-3 percig, közben fűszerezzük sóval és borssal. Ezt követően tegyük mellé a kakukkfüvet és a burgonyát, majd szórjuk rá a lisztet és rántsuk be, végül pedig folyamatos keverés mellett öntsük fel a kagyló- vagy zöldségalaplével, és főzzük addig, amíg csomómentes lesz. Folytassuk a főzést 10-15 percig lassú tűzön, majd adjuk hozzá a kagylót és folyamatosan keverve a tejet is, és főzzük még 5-7 percig. Azonnal tálaljuk.
Receptek és képek: spoonforkbacon.com
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!