Mennyei minitorták
Hozzávalók
A süteményhez: 95 g liszt, 170 g cukor, 1 tk. sütőpor, ½ tk. szódabikarbóna, ¼ tk. só, 6 ek. keserű kakaópor, 85 g olvasztott vaj, 90 ml író, 1 nagy tojás, 1 tojásfehérje
A mázhoz: 2 tojásfehérje, 170 g barnacukor, ¼ tk. borkősav, csipet só, 250 ml Earl Grey tea, sós karamellszósz
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, a muffin sütőformát pedig béleljük ki papírkapszlival. Egy nagyobb tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Elektromos habverővel keverjük össze a kakaóport három evőkanál vízzel, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót és keverjük addig, amíg homogén állagú masszát kapunk. Adagoljuk az előkészített formába a keveréket és süssük 20 percig, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Verjük fel a tojásfehérjét, egy fazékban pedig forraljuk fel az Earl Grey felét a barnacukorral, a borkősavval és a sóval 3-4 perc alatt. A felvert tojásfehérjét lassan öntsük hozzá, majd további 7 percig keverjük habverővel, amíg kicsúcsosodik. Végül öntsük hozzá a maradék teát és keverjük még 2 percig. Az elkészült mázat kenjük a sütemények tetejére és öntsük le sós karamellszósszal.
Étcsokoládés cupcake egy kis csavarral
Hozzávalók
A süteményhez: 200 g cukor, 140 g liszt, 46 g keserű kakaópor, ½ tk só, sütőpor és szódabikarbóna, 2 nagy tojás, 60 ml olaj, 125 ml magas zsírtartalmú tej, 125 ml forró kávé
A mázhoz: 6 filter Earl Grey, 125 ml cukrozott sűrített tej, 125 ml és 2 ek. tejszín, 142 g étcsokoládé, 8 ek. vaj, 100 g cukor, durva szemű só
Elkészítés
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, és béleljük ki papírkapszlival a muffin sütőformát. Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd külön az olajat, a tejet és a felvert tojásokat. Elektromos habverő segítségével keverjünk belőlük tésztát, és lassan keverve adjuk hozzá a forró kávét is. A kész masszát adagoljuk a sütőformába és süssük 20-30 percig, végül hagyjuk teljesen kihűlni. A mázhoz melegítsük fel a tejszínt és a sűrített tejet, majd tegyük bele a teafiltereket és lefedve hagyjuk állni 1 órát. Az étcsokoládét törjük apró darabokra és tegyük hőálló tálba a teás-tejes keverékkel, a vajjal és a cukorral, majd melegítsük addig, amíg a csokoládé teljesen elolvad. Ezután egy habverővel keverjük simára, és hűtsük szobahőmérsékletűre. A mázat kenjük a kész sütemények tetejére, és szórjuk meg mindet durva szemű sóval.
Csokoládés-olívaolajos-sós cupcake
Hozzávalók
A süteményhez: 2 nagy tojás, 1 tojássárgája, 110 g cukor, 1 tk. frissen reszelt narancshéj, 125 ml olívaolaj, 150 g süteményliszt, ½ tk. só és sütőpor
A mázhoz: 200 g apróra vágott étcsokoládé, 150 ml habtejszín, durva szemű só
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra és béleljük ki a muffin sütőformát papírkapszlival. A tojást, a tojássárgáját, a cukrot és a narancshéjat keverjük habosra, majd folyamatos keverés mellett adjuk hozzá az olívaolajat. Ezután keverjük össze a száraz hozzávalókkal, és adagoljuk a sütőformába. Süssük 15-20 percig és hagyjuk teljesen kihűlni. A mázhoz folyamatos keverés mellett forraljuk fel a tejszínt és adjuk hozzá a csokoládét. Várjunk, amíg a csokoládé elolvad és a keverék szobahőmérsékletű lesz, majd elektromos habverővel verjük fel az egészet. A kész mázat kenjük a sütemények tetejére, és szórjuk meg őket durva szemű sóval.
Receptek és képek: raspberricupcakes.com, dessertsforbreakfast.com
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!