Fagyos finomságok
Hozzávalók
240 g vegyes bogyósgyümölcs (málna, szeder), 1 lime frissen facsart leve, 3,5 ek. cukor, 320 ml görög joghurt, 125 ml és 2 ek. tejszínnel kevert kókusztej, nagy csipet só
Elkészítés
A nem túl édes, ám annál kellemesebb desszerthez először keverjük össze a gyümölcsöket a lime levével és egy evőkanál cukorral. Ezután törjük szét villával a bogyókat, és hagyjuk állni 15 percig. A tejszínes-kókusztejet, a maradék cukorral és a sóval szintén keverjük el, majd adjuk hozzá a gyümölcspépet. Ügyeljünk rá, hogy márványos maradjon. Adagoljuk jégkrémformába és pihentessük a mélyhűtőben 30 percig. Ha letelt az idő, szúrjuk bele a pálcikákat és legalább 4 órára, de inkább egy teljes éjszakára helyezzük fagyasztóba.
Fűszeres-csokoládés jégkrém
Hozzávalók
240 g apróra vágott étcsokoládé, 360 ml tejszín, 240 ml teljes tej, 2 ek. holland kakaópor, 1,5 tk. cayenne bors, 1 ek. chilipor, 2,5 ek. currypor, curry- és chilipor a tálaláshoz
Elkészítés
A tejszínt, a teljes tejet és a kakóport keverjük el habverővel. Ezután adjuk hozzá az étcsokoládét és alacsony fokozaton melegítsük addig, amíg a csokoládé elolvad. Ha kész, vegyük le a tűzről, keverjük bele a pikáns fűszereket és várjuk meg, hogy szobahőmérsékletűre hűljön. Már csak annyi a dolgunk, hogy a csípős csokoládés keveréket jégkrémformába tegyük, és egy teljes éjszakán át pihentessük a fagyasztóban.
Mentás-sárgadinnyés jégkrém
Hozzávalók
450 g felkockázott sárgadinnye, 1 marék friss mentalevél, 50 g cukor, 250 ml víz, 2 lime héja, 125 ml frissen facsart lime-lé
Elkészítés
Kezdésként egy turmixgép segítségével készítsünk pürét a sárgadinnyéből. A mentaleveleket és a cukrot törjük össze egy mozsárban. A mentás-cukrot adjuk a víz feléhez és forraljuk addig, amíg elolvad. Ha teljesen kihűlt, szűrjük le (a mentalevelekre már nem lesz szükség), és adjuk hozzá a maradék vizet, a lime levét és héját, majd keverjük el. Töltsük meg a jégkrémforma 1/3 részét a pürével és fagyasszuk 2 órán át. Ha letelt az idő, öntsünk bele a mentás léből és pihentessük ugyanannyi ideig. Ha letelt a 4 óra, tegyük bele az utolsó réteg pürét is, és tegyük hűvösre egy éjszakára.
Receptek és képek: dessertsforbreakfast.com
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!