Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Books and movies

Ezek 2023 legjobban várt könyvadaptációi

2023. március 11.

5 perc olvasás

ELLE

film bridgerton sorozat 2023 könyvadaptáció
Ezek 2023 legjobban várt könyvadaptációi
© Instagram/Dune movie

Az idei év bővelkedik a könyvadaptációkban, és ezek közül jó néhány régóta várt folytatás, amiért a rajongók hosszú hónapok óta rágják a körmüket, de már nem kell sokat várniuk!

 

 


Örök vita, hogy a film vagy a könyv jobb, de jelen esetben egy biztos: érkeznek. 2023-ban kivételesen izgalmas és régóta várt folytatásokat visznek a képernyőre. Megmutatjuk azt a 10 könyvadaptációt, amire öröm lesz beülni a moziba vagy a tévé elé:

Daisy Jones and the Six

Amerikai bemutató dátuma: március 2.

A Daisy Jones and the Six Taylor Jenkins Reid azonos című regényén alapul, és egy rockbandáról szól, ami 1970-es években világhírnévre tett szert. A sorozatból megtudhatjuk, hogyan értek fel a csúcsra, majd mégis miért döntöttek a feloszlás mellett. Egyszerre ígérkezik romantikusnak, drámainak és szexinek is!

Árnyék és csont 2. évad

Amerikai bemutató dátuma: március 16.

Leigh Bardugo fiatal felnőtteknek szóló fantasyregényéből készült első évad óriási sikernek örvendett. Valószínűleg nem lesz ez másképp a másodiknál sem, amiben Alina és Mal igyekszenek új életet kezdeni, és mindent elkövetnek azért, hogy titokban tartsák a lány napidéző képességeit. Végül vissza kell térniük Ravkába megvédeni a világot a gonosz Éjúrtól.

Sanditon 3. évad

Amerikai bemutató dátuma: március 19.

Sajnos Jane Austen nem tudta befejezni a Sanditont, de helyette nagy örömünkre megtette Kate Riordan. Idén érkezik a sorozat befejező évada, ami éppolyan egyszerre bujának, romantikusnak és izgalmasnak ígérkezik mint az első kettő. A második évad vége ugye mindenkit meglepett, hogy Charlotte bejelentette eljegyzését, de nem azzal, akire számítottak a rajongók, szóval van miért izgulni!

Outlander 7. évad

Amerikai bemutató dátuma: 2023 nyara

Diana Gabaldon egy egészen új, és végtelenül romantikus történetet adott nekünk. Ki gondolta volna, hogy ekkora sikere lesz a fiatal ápolónő sztorijának, aki az 1900-as évek közepén visszacsöppen a 200 évvel azelőtti Skóciába? Minden Outlander rajongó tűkön ölve várja már, mikor láthatja újra Jamie-t és Claire-t, akiknek szokásukhoz híven, ismét szorult helyzetből kell kimászniuk. Ugyanis a hatodik évad végén elvitték Claire-t egy feltételezett gyilkosság elkövetéséért, de minden bizonnyal a szexi skót férje ismét megmenti! Ráadásul idén jelenik meg az Outlander 7/2 - Csontok visszhangozzák kötet is.

Love Again 

Amerikai bemutató dátuma: május 12.

Újabb várnivaló az Outlander - de legalábbis Sam Heughan - rajongóinak, aki az egyik főszereplőt játssza ebben a romantikus filmben, ami Sofie Cramer regénye alapján készült. A történet szerint, Mira Ray (Priyanka Chopra Jonas) még mindig gyászolja a vőlegényét, és békére lel, ha SMS-eket küld szerelme régi telefonszámára. Nem veszi észre, hogy a számot újra kiadták, méghozzá Rob Burns újságírónak, akit elbűvöl az üzeneteivel.

Bridgerton 3. évad

Amerikai bemutató dátuma: ismeretlen

Valószínűleg a fél világ várja, hogy Julia Quinn népszerű regénysorozatának folytatása visszatérjen a Netflixre. A jelek szerint az évad, a negyedik könyvre, a Mr. Bridgerton csábítása c. kötetre épül, ami Penelope és Colin románcára fókuszál. Csak győzzük kivárni, hogy újra láthassuk őket!

Kísértetjárás Velencében

Amerikai bemutató dátuma: ismeretlen

A Kísértetjárás Velencében egy készülő misztikus krimi, amit Kenneth Branagh rendezett, Agatha Christie Halloween és halál c. könyve alapján. A film a Gyilkosság az Orient Expresszen és a Halál a Níluson folytatása lesz, amiben feltűnik majd Tina Fey, Jamie Dornan, Michelle Yeoh és sokan mások.

Dűne 2.

Amerikai bemutató dátuma: november 17.

Frank Herbert nagysikerű sci-fi-jének remake-je is elsöprő sikert aratott 2021-ben. Az első részben olyan világsztárok tűntek fel, mint Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Javier Bardem. A második részben pedig feltűnik majd Léa Seydoux, Austin Butler, Florence Pugh és Christopher Walken is.

Éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája 

Amerikai bemutató dátuma: november 17.

Nem tévedés, állítólag ugyanazon a napon debütál majd a Dűne második része és az Éhezők viadala előzménysorozata. Francis Lawrence, a franchise veteránja visszatér, hogy elkészítse Suzanne Collins Énekesmadarak és kígyók balladáján alapuló filmet, ami elsősorban a fiatal Coriolanus Snow-t követi (Tom Blyth) nyomon, aki elvállalja a tizenkettedik körzetet képviselő Lucy Gray Baird (Rachel Zegler) mentorálását az Éhezők Viadalában.

Borzalmas városa

Amerikai bemutató: 2023. április 21.

A Stephen King rajongóknak is kedvez 2023! A Borzalmak városa egy íróról szól, aki visszatér gyermekkori otthonába, hátha sikerül némi inspirációhoz jutnia. De nem sok örömteli lesz a hazatérésben, mert rá kell döbbennie: a város megmagyarázhatatlan eseményei, és rettenetes gyilkosságai mögött egy vámpír áll.


Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves