Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

FILMAJÁNLÓ

A 10 legjobb Stephen King adaptáció

2022. október 16.

4 perc olvasás

ELLE

fantasy filmadaptáció filmajánló horror Stephen King
A 10 legjobb Stephen King adaptáció
© IMDb

Milliók rajonganak a horror királyáért, és ez nem véletlen! A könyvei egytől-egyig remekművek, amelyekből készült néhány isteni film is! Mutatjuk a legjobb Stephen King adaptációkat!


Több, mint negyven alkalommal vitték filmvászonra King regényeit, de ugye nincs ebben semmi meglepő: rengetegen rajonganak érte, hiszen hihetetlenül egyedi a stílusa és a fantáziája. Nincs olyan műve, ami hasonlítana egy másikhoz, annyira egyedülálló sztorikkal lep meg a rajongóit. Igazi kihívás volt, de összeszedtük a 10 legjobb Stephen King adaptációt!

1408 (2007)

Egyszerű a története, de mégis King egyik legjobb horrorja, amelynek filmes változatában John Cusack egy írót alakít, aki a paranormális jelenségekre specializálódott, és ragaszkodik ahhoz, hogy megszálljon a 1408-as szállodai szobában, ami mindenkit öngyilkosságba kergetett, aki valaha is ott maradt. Egy igazi klasszikus, tele szellemekkel, hátborzongató jelenetekkel.

A kukorica gyermekei (1984)

Ma már nem túl ijesztő, de volt idő, amikor mindenki majd kiugrott a bőréből A kukorica gyermekei láttán. De azért lássuk be: maga a gondolat, hogy megszállt gyerekek vasvillával a kezükben még mindig elér parás! Erre jön rá az fiatal pár is, akik elütnek egy semmiből feltűnő gyereket a kukoricaföldek mellett, majd azt a figyelmeztetést kapják: jobb ha eltűnnek a városból.

Halálsoron (1999)

Egy hamisítatlan gyöngyszem a listán! Nem horror, sokkal inkább fantasy, de magával ragadó a története, ami egy börtönben játszódik, ahol Tom Hanks az úr, a halálraítéltek börtönőre, akinek az egész élete megváltozik azután, hogy találkozik John Coffey-val, aki mágikus erővel rendelkezik. Egy kicsit megható, megváltó drámai film, ami sokak életére tett mély benyomást.

Tűzgyújtó (2022)

1984-ben már elkészült az első film, a kis Drew Barrymore-ral, aki a szerepe szerint képes a gondolataival tüzet gyújtani. A sztori maga hibátlan, ahogy menekül az apjával, mert foglyul akarják ejteni, hogy felhasználhassák a képességeit, csak éppen sokan nincsenek megelégedve az első rendezésével. A legújabb verzió minden tekintetben kifogástalan, amelyben Zac Efron játssza az apát, aki maga is szuperképességekkel rendelkezik.

AZ (2017-2019)

Nem hiányozhat napjaink egyik legikonikusabbá vált King alkotása, az AZ. Az 1990-es minisorozat kapott egy brutálisan véres és félelmetes verziót. Egy csapat kis tini veszi fel a harcot a gonosz „bohóccal”, két rész erejéig. A gyerekek majd a második részben a felnőtt színészek is egytől-egyig zseniálisak, de aki viszi a pálmát, az Bill Skarsgård a bohóc, akinek teljesítményére nincsenek szavak.

Kedvencek temetője (1989)

Ebből is készült 2019-ben remake, de mégis hangulatosabb a régebbi Kedvencek temetője, ami egy durva horror sztori arról, hogyan lehet feltámasztani a kisállatot majd egy embert egy rejtélyes indián temetkezési helyen. Elvetemült egy történet, de elejétől a végéig leköti a nézőt.

Carrie (1976)

A telekinetikus képességekkel bíró tini történetét Brian De Palma rendező egyedülálló tinidrámává varászolta, amiből kiderül: milyen nehéz is egy tinédzser lány élete! Sissy Spacek istenien alakítja Carrie-t, a kisvárosi lányt, aki retteg a női léttől, a vallási fanatikus anyjától meg a sulijától, ahol végül mindenki lángra lobbant.

Ragyogás (1980)

Valószínűleg minden rajongó egyetértene azzal, ha ez egy toplista lenne, A ragyogás csücsülne az első helyen. Jack Nicholson kegyetlenül jól alakítja az alkoholproblémákkal küzdő, film végére megbolonduló Jack Torrance-t, aki a családjával elvonul síparadicsomi gondnoknak, majd az életükre törnek a szelleme és egyedül az ifjú Danny-nek van hatalma megállítani őket, miközben az apja ámokfutásba kezd.

A remény rabjai (1994)

Na jó… Ragyogás és A remény rabjai osztozhatnak egy helyen! Túl jó ahhoz, hogy az ember könnyű szívvel kiossza neki a második helyet a képzelt tabellán. A Tim Robbins és Morgan Freeman főszereplésével készült elgondolkodtató filmet sokan megkönnyezték, és még több ember életébe hozott változást, hiszen ki ne értékelné az át életét utána? Gyönyörű produkció, fantasztikus színészekkel!

Állj mellém! (1986)

Inkább adjuk fel azt a képzeletbeli listát! Az Állj mellém! ugyanúgy megérdemli egy első helyet. Ahogy A remény rabjai, úgy ez sem horror, viszont iszonyatosan megfogja az ember a sztorija, ami egy maréknyi kisfiúról szól, akik egy életre szóló kaland által erősítik meg szövetségüket, és válnak férfivá. Csodaszép történet a barátságról és igazán nagyszerűen szerepelnek a fiúk is: Wil Wheaton, River Phoenix, Corey Feldman és Jerry O'Connell.

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves