Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

MERKÚR RETROGRÁD

3 csillagjegy, akinek teljesen felforgatja az életét a Merkúr retrográd 

2023. augusztus 23.

2 perc olvasás

ELLE

asztrológia horoszkóp zodiákus 3 csillagjegy Merkúr retrográd
3 csillagjegy, akinek teljesen felforgatja az életét a Merkúr retrográd 
© Shutterstock

Ez a három csillagjegy készülhet a meglepetésekre, a váratlan, a káoszra, mert szabályosan kihúzza a lába alól a talajt a Merkúr retrográd.


Ha fáradtnak és tanácstalannak érzed magad – mintha nem lennél önmagad –, jó eséllyel a Merkúr retrográd számlájára írhatod. Bár sokan félnek tőle és egy borzalmas periódusnak tartják, amikor a Merkúr látszólag visszafeléd a halad a pályáján, valójában ez egy tanulságos időszak, ami elősegítheti a fejlődésünket, hiszen felhívja a figyelmet azokra a helyzetekre, amik továbbra is rendezetlenek, és lehetőséget biztosít a lezáráshoz és a múlt hátrahagyásához. Idén ez a második alkalom, ami augusztus 23-tól szeptember 15-ig tart. Bár mindenki érezni fogja a hatását, de leginkább ez a 3 csillagjegy tapasztalja azt, hogy teljesen felforgatja az életét a Szűzben állomásozó Merkúr retrográd:

Kos

Számíts arra Kos, ha eddig túlfeszítetted a húrt, akkor most könnyen lerobbanhatsz. Hirtelen energiátlannak, kiégettnek érezheted magad, és innentől kezdve csőstül jön a baj. Ám ezt ne büntetésnek éld meg, hanem egyrészről kényszerpihenőnek, másrészről lehetőségnek. Ha folytatod a jelenlegi életviteled, még jobban elhanyagolod magadat, a kapcsolataidat, a valódi vágyaidat. Viszont a munkahelyi, magánéleti, és egészséggel kapcsolatos problémák rávilágítanak arra, hogy ideje tényleg önmagadra és a saját jólétedre fókuszálni.  

Ikrek

Az otthon és a család kerül a fókuszba, ami azt jelenti: a szekrényből előkerülnek a csontvázak. Minden titok, elfojtott érzelem, meg nem beszélt probléma előjöhet. A házaspárok, de legalábbis tartós kapcsolatba élők viszonya bizonytalanná válhat. Egy nagyon intenzív időszak előtt állsz, amikor újra kell alapoznod az életedet, és ehhez tisztázni kell a családban, kapcsolatban betöltött szerepedet, hatáskörödet, és nyíltan kell beszélned a problémáidról. Ne feledd: a cél az, hogy jobb neked jobb legyen, még akkor is, ha elsőre sorscsapásnak tűnnek az események.

Oroszlán 

Hirtelen minden kérdésessé válik az életedben, Oroszlán. Már nem vagy biztos abban, mit szeretnél, azzal akarsz-e foglalkozni, amivel, hogy egyáltalán a pároddal szeretnél-e maradni, és néha már azt sem tudod, ki vagy. Teljesen elveszítheted önmagadat. De nincs semmi baj, mert innen lesz szép felállni, márpedig, ha valaki képes rá, az te vagy! Igen, most teljesen újra kell szervezned az életedet, de utána sokkal magabiztosabb leszel, és tisztán fogod látni a célodat, a jövődet, és hogy mit kell tenned.

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves