Quantcast

Anti-Valentin nap - Jókedvtippek egyedülállóknak

Ötletek, hogyan leszel ma te is boldog!

Jól megérdemelt énidő

Hogyan lehetne jobban megünnepelni az anti-Valentin napot, mint azzal, hogy egész nap saját magaddal foglalkozol? Az önelfogadás jegyében ünnepeld magad ezen a napon, és végre tarts egy kis ‘me time’-ot. Próbáld ki azokat a maszkokat, arcpakolásokat amiket eddig csak terveztél, menj el manikűröztetni, akár kérj last minute időpontot a fodrászhoz. A lényeg, hogy felfrissítsd a külsőd, és ha kicsit is jobban érzed magad a bőrödben, már megérte felkelni, nem?

Virágpiac

Kinek kell az az egy szál szerencsétlen rózsa, amikor saját magának sokkal menőbb cserepes növényt vehet? A ‘me time’-ba illessz be egy pár órát, amkor elsétálsz a virágpiacra. A növények nem csak a lakást szépítik meg, de sokkal jobb hangulatod lesz tőle neked is!

Happy hours

Azt érzed, hogy az életed egy kudarc és a szerelmi életed is zátonyra futott? Hidd el, mind jártunk ebben a cipőben. Teljesen természetes, ha az ember ilyenkor nem szeretne egyedül lenni. A szingli barátnők most igazán jól jönnek, hogy elmenjetek koktélozni, és kiöntsétek egymásnak a lelketeket. Ha még nem sírtad le a sminked, akkor kezdődhet a flörtölés, gondolj arra, hogy Carrie Bradshaw sem adta fel, soha.

Szex és…Budapest?

Ha már Carrie Bradshaw, szingli Valentin nap nem létezik Szex és New York nélkül. Ha attól jobban érzed magad, válogasd ki azokat az epizódokat, amikben Carrie egy nagy adag szerencsétlenség, és már is jobb kedved lesz. Klasszikus program, egy üveg bor és csoki társaságában. Erre mi is bármikor beneveznénk, mégha épp rendben is van a szerelmi életünk!

Filmmaraton otthon

Az ELLE egyik kedvenc programja az otthoni filmezős est a barátnőkkel. Jóbarátok? Született feleségek? Hatalmas kis hazugságok? Vagy egy japán művészfilm? Bármire is esik a választás, lehetetlen, hogy ne egy csodás és üdítő estétek legyen egymás társaságában, minőségi sorozatokat és filmeket nézve.

Önreflexió

Ez a legnehezebb program, itt ugyanis saját magaddal kell szembe nézned. Ha el vagy kenődve, és nem érted, miért nem haladsz előrébb az életben, próbáld meg ezt az estét arra fordítani, hogy visszatekintesz, miket rontottál el előző kapcsolataidban, és mi az, amire a jövőben vágysz. Elég szörnyen hangzik, de ez a lélekfejlődés folyamatának elengedhetetlen része. Ha elsőre nem megy, akkor hagyj időt magadnak, és haladj apró lépésenként. A legfontosabb, hogy harmóniában legyél önmagaddal. Ha ezt megtalálod, nem lesz szükséged senkire, hogy boldog légy. Amúgy is 2019 van, éljen a matriarchátus!

Zene, nevetés, könnyek

Sírni szeretnél? Már reggel lefújtad az egész napot? Akkor könnyíts a lelkeden, hallgasd meg a kedvenc szomorú szerelmes zenéid, állíts össze egy playlistet, és add át magad az érzéseknek. Másnap sokkal megkönnyebbültnek érzed majd magad, de ne hagyd ki a szerelmes számok modern pophercegnőjét, Kim Petras-t!

Kulturális kutatások

Szakíts időt azokra a dolgokra, amiket eddig szerettél volna megtenni, de soha nem volt rá időd. Csinálj egy kis listát, és írd fel azokat a filmeket, könyveket, programokat, amik mindig is tervben voltak. Ha csak egyet is megvalósítasz, már sokkal jobb érzés lesz, plusz tökéletesen eltereli a figyelmed erről a kissé mondvacsinált ünnepről.

Egy kis vásárlás

Rengeteg helyen vannak Valentin nap-i leárazások, miért ne használnád ki ezt, hogy beszerezz pár új ruhadarabot? Létezik jobb indok a költekezésre, mint az anti-Valentin nap? Na, ugye.

Valentin nap? Ja, az ma van?

A lehető legjobb tanácsunk, hogy hagyd az egészet a francba. A mai nap egy átlagos csütörtök, pont, mint a többi. Nem kell emlékeztetned magad minden percben, hogy ma van a piros szivecskés ünnep. Ha a social médián záporoznak a Valentin-napi posztok, akkor ma pihentesd inkább a szemedet. Vannak sokkal fontosabb dolgok az életben, mint a február 14-e, ezért légy hálás mindazért, ami megvan neked. Egy szép papírra akár hálalistát is írhatsz!