Ezt a vegán fánk receptet neked is ki kell próbálnod!
A tej és tojásmentes étkezés velejárója, hogy bizonyos ételeket nem tudsz megenni, de jó hír, hogy rengeteg esetben létezik már alternatíva. Például fánkot is tudsz már tej és tojás nélkül készíteni, szóval ha vágysz a gyermekkorod kedvenc desszertjére, akkor ez a recept neked szól. Ez a könnyed finomság néhány egyszerű összetevőből áll, ráadásul az elkészítése sem bonyolult. A vegán fánkok emellett ellenállhatatlanul finomak is, amik még a nem vegán vendégeket is leveszik majd a lábukról.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, az élesztőt és a sót. Ezután add hozzáa langyos vizet és a növényi olajat. Ha megvan, akkor az összetevőket gyúrd lágy, sima tésztává, akkor lesz jó, ha már nem tapad az ujjadhoz. Ha szükséges tegyél még hozzá egy kis lisztet vagy vizet, annak érdekében, hogy a megfelelő állagot kapd. A tésztát konyharuhával takard le, majd meleg helyen keleszd úgy 1 órán keresztül. Nagyjából a duplájára kell nőnie, ha pedig ez megvan, akkor jöhet a fánkok formázása. A kelesztés után óvatosan gyúrd át a tésztát, majd kb. 1 cm vastagra nyújts ki. A megformázott fánkok közepét kisebb pogácsaszaggatóval lehet kilyukasztani. A megformázott fánkokat ezután tedd félre és 15 percig hagyd pihenni.
Ezután már csak a sütés van hátra. Egy mély serpenyőben forrósítsd fel az olajat, majd óvatosan helyezd bele a fánkokat. Oldalanként 1-2 percig süsd. Akkor lesz jó, ha aranybarnára sült mindkét fele. Az elkészült fánkokat tedd egy papírtörlővel bélelt tányérra, végül szórd meg porcukorral, de vegán csokival is bevonhatod. Ízlés szerint őrölt dióval vagy kókuszreszelékkel is lehet díszíteni.
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!