Ha tökéletesre szeretnéd fejleszteni a palacsintád, akkor van egy trükk, amit ki kell próbálnod.
A palacsinta a világ egyik legfinomabb desszertje, amit gyakorlatilag szinte nincs ember, aki ne szeretne. Viszont a palacsinta sütésnek megvannak a maga fortélyai, sőt most kiderült, mi a zseniális trükk, aminek hála a tésztája puhább lesz, mint valaha.
Ha te is szeretnéd elkészíteni a világ legtökéletesebb palacsintját, akkor mielőtt a tésztába ütnéd a tojást, válaszd szét a fehérjét és a sárgáját, majd ezt követően egyesítsd újra a tálban. Persze most bizonyára azt mondod, ez teljesen felesleges, de hidd el, ezzel a lépéssel olyan palacsintatésztát, majd végeredményt kapsz, hogy arra szavak sincsenek.
A tojásfehérje és a sárgája szétválasztása számos étel elkészítése során fontos, a palacsinta esetében pedig a tojás kémiai tulajdonságai miatt lényeges. A tojásfehérje értelemszerűen sok fehérjét tartalmaz, míg a sárgája zsírokat és emulgálószereket. Ha ezt a két komponens elválasztod egymástól, könnyebb lesz elérni bizonyos textúrájú eredményeket, ez esetben a puha palacsintát.
Miután szétválasztottad a tojásokat, adj tejet és olvasztott vajat a sárgájához és keverd simára. Ezután pedig a tojásfehérjét verd fel. Ha kész, akkor a vajas-tejes tojássárgája keverékhez add hozzá a lisztet, keverd össze jó alaposan, majd ehhez mehet a felvert tojásfehérje, amit óvatosan keverj bele. Akár hiszed, akár nem, de ezzel a trükkel a legpuhább palacsintát kapod majd, a végeredmény egyszerűen kifogástalan lesz. Készülj fel az ízélményre, mert mesés!
(via)
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!