Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

INTŐ JELEK

3 kérdés, amelyek segítenek felismerni egy toxikus barátságot

2024. május 28.

2 perc olvasás

ELLE

toxikus barátság
3 kérdés, amelyek segítenek felismerni egy toxikus barátságot
© Shutterstock

Ha ezeket a dolgokat tapasztalod, talán ideje továbblépned a barátságodat illetően. 


3 olyan kérdés is létezik, amellyel egészen egyértelműen felmérhető, van-e még értelme folytatni egy barátságot, vagy az toxikussá vált.

Segítség, toxikus a barátnőm!

Ha ezeket a dolgokat tapasztalod, talán a barátnőddel toxikussá vált a kapcsolatotok, és nem jó irányba halad. Sajnos fennáll a veszélye annak, hogy ha tovább folytatjátok, még rosszabbra fordul majd a kapcsolatotok, éppen ezért eljöhet a döntés ideje, talán most még jobb kiszállni. Tedd fel ezt a 3 kérdést, és ha 2 igaz, akkor talán lépned kellene.

Úgy érzed, versengened kell vele? 

Ha minden alkalommal úgy érzed, a támogatás helyett inkább egy versenytárs van melletted, az nem helyén való. A barátnőknek egymás mellett kell állniuk, és támogatniuk a másikat. Nem szabad, hogy a laza időtöltésből és a bizalmi viszonyból egy izzadtságszagú verseny váljon.

Amit te mondasz, az sosem elég jó

Nem figyel rád eléggé, mert amit te mondasz, az általában nem fontos? Bármi is történt a te napodban, neki biztosan van egy érdekesebb, izgalmasabb sztorija, amit meg kell osztania - természetesen a tiédbe belevágva? Egy igazi barát sosem tesz ilyet. 

fárasztó az együtt töltött idő?

A barátnők találkozói fel kell, hogy töltsék egymást. Néha egy jó buli vagy beszélgetés formájában, de az igazi kötelékek esetén még a csendben együtt töltött idő is aranyat ér, éreztetve, hogy nincsenek egyedül. Ha te viszont gyomorgöccsel várod a találkozót, és közben is szorongsz, talán a jövőben ezeket hanyagolnod kellene. 

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves