A kenyérsütés macerásnak tűnhet, de nem ezzel a recepttel!
Ha te is imádod a friss kenyér illatát, akkor ezt a receptet bizony ki kell próbálnod. Ez a recept tökéletes azoknak, akik házi kenyeret szeretnének sütni, de mindenféle időigényes művelet és bonyolult lépések nélkül. Ennek a kenyérnek az elkészítése ugyanis hihetetlenül egyszerű, ha még kezdő vagy a konyhában, akkor is simán menni fog.
Először is a lisztet szitáld bele egy nagyobb tálba, erre a műveletre azért van szükség, mert így levegősebb lesz a tészta. Ezután add hozzá a sót, a cukrot és a száraz élesztőt, majd minden alaposan keverj össze. Ha ez megvan, akkor mehet hozza a meleg víz és az olívaolaj. A tésztát gyúrd simára, majd egy konyharuhával takard le a tálat, és meleg helyen keleszd nagyjából 2 órán keresztül. Akkor lesz jó, ha kb. a duplájára nőtt. A tésztát ezután oszd két részre, formázz belőlük cipót, majd pihentesd újabb 30-40 percen keresztül. Ha ez is kész, akkor a tésztát kend meg tej és olívaolaj keverékével, így lesz ugyanis az elkészült kenyér héja szép aranybarna. Ezután mehet a 200 fokra előmelegített sütőbe, ahol 30-40 eperc alatt készre sül. Miután kivetted a sütőből engedd kihűlni, ezután pedig már élvezheted is a friss házi kenyér mennyei ízét.
(via)
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!