Ezt a dubaji csoki torta receptet neked is ki kell próbálnod.
Az elmúlt néhány hónapban kitört dubaji csoki láz most újabb szintre emelkedett. Ezt nagyszerű desszertet ugyanis sajttorta formájában is elkészítheted, a végeredmény pedig mennyei, isteni, pompás. A torta összeállítása ráadásul végtelenül egyszerű, sütnöd sem kell, szóval tényleg pikk-pakk elkészül. Igazi vendégváró sütemény, kiválóan alkalmas különleges alkalmakra, de akár egy csésze kávé mellett is tökéletesen megállja a helyét.
A vajas kekszet egy aprító segítségével darabold fel, majd jól keverd össze az olvasztott vajjal. A keveréket egyenletesen oszlasd el egy tortaforma alján, jól nyomkodd bele (akár egy pohár aljának a segítségével), hogy tömör, egységes alapot kapj. Ha kész, tedd a hűtőbe kb. 30 percre, hogy megdermedjen. Eközben nekiláthatsz a pisztácia réteg elkészítésének. A leveles tésztát vágd apró darabokra és süsd aranybarnára. Ha kihűlt, akkor keverd össze a pisztáciakrémmel. A keveréket egyenletesen oszlasd el a kihűlt süti alapon. A csokis töltelék elkészítése során az étcsokit forró vízfürdő felett olvaszd fel, majd hagyd egy picit visszahűlni. A krémsajtot a porcukorral és a vaníliakivonattal keverd simára, ezután keverd hozzá az olvasztott étcsokoládét. A tejszínt verd fel, majd óvatosan keverd bele a csokis keverékbe. A tölteléket ezután oszlasd el a pisztáciás rétegen. A sajttortát tedd a hűtőbe legalább 4 órára, hogy jól megdermedjen. Tálalás előtt dekorálhatod apróra vágott pisztáciával, de olvasztott fehér vagy étcsokoládét is csorgathatsz a tetejére.
(via)
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!