Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

SZÚNYOGIRTÁS

Az illat, amivel garantáltan távol tarthatod a szúnyogokat

2023. július 16.

3 perc olvasás

Kovács Gréta

környezet bőrápolás illat környezetvédelem parfüm szúnyog
Az illat, amivel garantáltan távol tarthatod a szúnyogokat
© Shutterstock

Van egy olyan illat, ami a közhiedelemmel ellentétben nem vonzza, hanem kifejezetten taszítja a szúnyagokat. Érdemes inkább ezt a szúnyogriasztó trükköt alkalmazni, ha nem akarsz minden egyes nap szúnyogriasztó sprayt viselni magadon!


Itt a szúnyogszezon, ami azt jelenti, hogy egyre több kis mini vérszívó támadja meg a bőrünket a kora hajnali, illetve az esti órákban! Bár ma már rengeteg különböző szúnyogriasztó spray, krém, stift és készülék (pl. fáklya, gyertya, matrica, spirál) létezik, a legjobb megoldásnak a szúnyogok távoltartására rendszerint azok a praktikák bizonyulnak, amiket tartósan is be lehet illeszteni a mindennapokba. Ilyenek például azoknak az illatoknak a viselése, amiktől egyenesen irtóznak a szúnyogok! 

A SZÚNYOGRIASZTÓ SPRAY HELYETT EZT AZ ILLATOT ÉRDEMES VISELNI

A boltokban kapható szúnyogriasztók rendszeres viselése és fújkodása a rendeltetésszerű használat mellett semmilyen egészségügyi kockázatot nem jelentenek, ám tény, hogy ez ezek a sprayk mesterségesen előállított, rovarirtó szerek, melyek a szúnyogok érzékszerveire hatva bénítják meg őket. Nem a lehető legegészségesebbnek hangzik tehát magunkon viselni őket, főleg nem akkor, ha mindennapos használatról van szó.

A legújabb kutatások szerint azonban nem is feltétlenül van szükséges ezekre a rovatölő szerekre, hiszen létezik egy olyan illat, amit parfümként, testpermetként vagy szappanként, tusfürdőként alkalmazva anélkül távol tarthatjuk a szúnyogokat munktól, hogy halálosan megbénítanánk őket! Ez az illat nem más, mint a kókusz.

NEMCSAK SZÚNYOGRIASZTÓ, HANEM SZÚNYOGVONZÓ ILLATOK IS LÉTEZNEK

A kókusz illattól bizonyítottan irtóznak a szúnyogok, ezért a kártékony rovarölő szereket tartalmazó sprayk helyett érdemes olyan nyári parfümöt viselni, melyekben magas a kókusz illataránya. Ettől az illattól ugyanis annyira undorondnak a szúnyogok, hogy inkább meg sem próbálnank a bőrfelületre repülni, inkább más vérgazda után néznek ezek a rovarok.

Léteznek azonban olyan parfümök is, melyek kifejezetten vonzzák a szúnyogokat: ilyenek például a közkedvelt rózsás, virágos és gyümölcsös, valamint a trópusi és fás akkordokkal rendelkező illatok, melyekért egyenesen megvesznek a szúnyogok. Ha tehát csak olyan parfümöd van, amiben a kókusz csak kísérőként van jelen, és inkább a virágok dominálnak, pont az ellenkező hatást fogod vele elérni és szabályosan meg fognak rohamozni este a szúnyogok!

Érdemes tehát olyan illatkompozíciót választani, amiben semmi más nem található meg, csak a kókusz: így nemcsak az illatod lesz fenséges, de a szúnyogokat is távol tudod magadtól tartani anélkül, hogy szúnyogriasztó sprayket vagy más rovarölő szereket kelljen magadra fújnod! 

Via 

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves