A sült fagylalt elkészítése kihívást jelenthet, de szerencsére létezik egy egyszerűbb változat is.
A sült fagylalt igazi kulináris különlegesség, amely egyesíti a forró, ropogós kéreg és a hideg, krémes belső közti kontrasztot. Sok ázsiai étteremben népszerű ez a desszert, hiszen mindenkit lenyűgöz egyedi állagával és ízével. Bár ennek a finomságnak az elkészítése nehéznek tűnik, de valójában létezik egy egyszerűbb változat is, amelyben kihagyható az olajban sütés lépése. Máris mutatjuk, hogyan csinálhatsz mennyei sült fagyit sütés nélkül.
A fagylaltból formázz 4 nagy golyót, amit helyezz egy sütőpapírral bélelt tepsire. Ezután tedd őket a fagyasztóba, legalább 30 percre, hogy jól megdermedjenek. Eközben láss neki a ropogós bevonat elkészítésének. Egy serpenyőben, közepes lángon olvaszd fel a vajat, majd add hozzá a kukoricapelyhet, a fahéjat és a cukrot. 5-7 percig kevergetve süsd, amíg aranybarna és ropogós nem lesz. Ha kész, hagyd teljesen kihűlni. Ezután vedd ki a fagylaltgolyókat a fagyasztóból és forgasd meg őket a lehűtött ropogós keverékben. Miután ezzel is megvagy, tedd vissza az egészet a fagyasztóba kb. 15 percre. Ezek után már bátran tálalhatod, csoki szósszal vagy tejszínhabbal a tetején, díszítésnek pedig mehet még rá egy kis eper vagy bármilyen szezonális gyümölcs. Ugye, mennyire egyszerű? Te szívesen kipróbálnád?
(via)
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!