Martha Stewart almaboros tortája neked is nagy kedvenced lesz.
Az almás pite egy igazi klasszikus, amit szinte mindenki imád. Na, de mit szólnál hozzá, ha az időtlen finomság egy kicsit újragondolva készülne el? Martha Stewart receptjében ugyanis almabort használ alma helyett a végeredmény pedig egyszerűen zseniális. Kíváncsi vagy, hogyan kell elkészíteni? Akkor máris mutatjuk!
Először is a sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, 1 teáskanál fahéjat és a sót. Egy másik tálban pedig a 300 gramm cukrot, az almabort, az olajat, az almaszószt, a vaníliát, valamint tojásokat. Miután alaposan összekeverted, add hozzá a tojásos keveréket a liszteshez, majd habverő segítségével addig dolgozz vele, míg a massza egynemű nem lesz.
Miután elkészült, a keveréket önts egy kivajazott és kilisztezett torta vagy kuglófformába. Végül tedd 180 fokra előmelegített sütőbe, nagyjából 45-50 percre. A még meleg süteményt kend meg olvasztott vajjal, majd szórd meg bőségesen fahéjas cukorral. Ez az édesség tökéletes kávé, tea vagy éppen almalé mellé is. Jó étvágyat!
Ahogyan azt itt, az ELLE oldalán is megírtuk az amerikai tévésztár és írónő, Martha Stewart híres kifinomult ízléséről, éppen ezért egyáltalán nem furcsa, hogy tökéletesen tisztában van azzal is, milyen dizájn trükkök bevetésével lehet egy konyha igazán nagyszerű és nem utolsó sorban időtlen. Martha Stewart 20 évvel ezelőtt tervezte a konyháját, az mégis mind a mai napig modernnek hat, ennek pedig jó oka van. Egyebek között a helyiség színvilága is pompás, de van még néhány eszméletlenül jó tipp a tarsolyában. További részleteket ITT olvashatsz!
(via)
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!