Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Szokatlan tünetek

A rák egyik legsúlyosabb jele éjszaka jelentkezik

2023. augusztus 30.

1 perc olvasás

ELLE

rák rákbetegség tünetek veserák
A rák egyik legsúlyosabb jele éjszaka jelentkezik
© Getty Images

A rák a veséket is érintheti, és szokatlan tünetekkel jelentkezhet.


Napjainkban talán a rák a legrettegettebb betegség, amely sajnos számos szervet érinthet. Éppen ezért kulcsfontosságú, hogy mindenki tisztában legyen azokkal a figyelmeztető tünetekkel, amelyek jelezhetik a bajt.

A veserák nem tartozik a leggyakoribb daganattípusok közé, de így is 6. legtöbbször diagnosztizált rákbetegség a férfiak, és a 10. a nők körében. Bár tünetei nehezen felismerhetőek, a szakemberek szerint néhány jellegzetességével érdemes tisztában lenni.

A rák éjszaka sem pihen

A vér jelenléte a vizeletben bármikor és bármilyen mennyiségben indokolja az orvosi kivizsgálást. Ugyanakkor a rák szokatlan tünetei tartozik a nagyon erős izzadás is, amely sokszor éjszaka kínozza leginkább a betegeket. Akár lázas betegség mellett is jelentkezhet, és bár az esetek többségében nem veserákra utal, mindenképpen érdemes utánajárni, mi okozza.

rak-elle.hu
Forrás: Getty Images

A veserák további tünete lehet a csomók megjelenése a hát vagy a nyak környékén, a nem múló fájdalom a bordák és a derék közötti tájon, az étvágytalanság, a súlyvesztés, illetve a megmagyarázhatatlan fáradtság.

A szakemberek azt tanácsolják, hogy aki a fenti tüneteket tapasztalja, minél előbb keressen fel egy szakorvost, hogy feltárhassák a valódi kiváltó okokat.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves