Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

OLASZ RECEPT

Az olaszok szerint így kell tökéletes tésztát főzni

2024. július 23.

1 perc olvasás

ELLE

recept tészta olasz recept tésztarecept
Az olaszok szerint így kell tökéletes tésztát főzni
© Shutterstock

Szeretnél legalább az ízek mentén elkalandozni Olaszországba? Akkor ez a helyi tésztarecept lesz az egyik kedvenced!


Az olaszok szeretik azt, ami egyszerű, de nagyszerű. Így vannak a tésztával is, ahol néhány nagyon szigorú, de egyszerű szabályt követnek a kifogástalan eredményért. Lássuk, mik az olaszok tippjei, hogyan kell szerintük tésztát főzni! Kövesd ezeket az aranyszabályokat, és a várt eredmény nem marad el!

Bő víz

Ne centizd ki a vizet, a tésztát lepje el bőven a folyadék! Ha nem így csinálod, a tészta lassabban fő majd, és sokkal szárazabb is lesz!

Tiszta víz

Az olaszok szerint nem kell olaj a tészta főzővizébe, a mennyiség a kulcs, nem a keverék. Így ők azt ajánlják, főzd teljesen tiszta vízben!

Fedő nélkül

Szintén nem jó megoldás a fedett főzési mód. Sokan azt gondolják, gyorsabban, könnyebben megfő a tészta, ha fedő alatt van, de ez nem igaz, szinte csak annyira jó, hogy a minősége romoljon. 

Főzővíz

Tegyél el egy kicsit a tészta főzővizéből, és öntsd később hozzá a mártáshoz, amivel leöntöd! Ez ugyanis elősegíti, hogy a szósz jobban rátapadjon a tésztára, ezzel komplexebb ízvilágot teremtve. 

Vaj

Ha elkészült, tegyél egy kocka vajat a tészta tetejére, és engedd, hogy az szétolvadjon a szálakon. Hidd el, ennél krémesebb ízvilágú tésztát nem kóstoltál még!


Via

Neked ajánljuk

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves