Szeretnél legalább az ízek mentén elkalandozni Olaszországba? Akkor ez a helyi tésztarecept lesz az egyik kedvenced!
Az olaszok szeretik azt, ami egyszerű, de nagyszerű. Így vannak a tésztával is, ahol néhány nagyon szigorú, de egyszerű szabályt követnek a kifogástalan eredményért. Lássuk, mik az olaszok tippjei, hogyan kell szerintük tésztát főzni! Kövesd ezeket az aranyszabályokat, és a várt eredmény nem marad el!
Ne centizd ki a vizet, a tésztát lepje el bőven a folyadék! Ha nem így csinálod, a tészta lassabban fő majd, és sokkal szárazabb is lesz!
Az olaszok szerint nem kell olaj a tészta főzővizébe, a mennyiség a kulcs, nem a keverék. Így ők azt ajánlják, főzd teljesen tiszta vízben!
Szintén nem jó megoldás a fedett főzési mód. Sokan azt gondolják, gyorsabban, könnyebben megfő a tészta, ha fedő alatt van, de ez nem igaz, szinte csak annyira jó, hogy a minősége romoljon.
Tegyél el egy kicsit a tészta főzővizéből, és öntsd később hozzá a mártáshoz, amivel leöntöd! Ez ugyanis elősegíti, hogy a szósz jobban rátapadjon a tésztára, ezzel komplexebb ízvilágot teremtve.
Ha elkészült, tegyél egy kocka vajat a tészta tetejére, és engedd, hogy az szétolvadjon a szálakon. Hidd el, ennél krémesebb ízvilágú tésztát nem kóstoltál még!
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!