Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Pasta italiana

Felismered a legalapvetőbb olasz tésztafajtákat? Teszteld a gasztrotudásod ezzel a kvízzel!

2023. június 21.

1 perc olvasás

Gyulai Bence

gasztronómia olasz pasta tészta olasz tészta kvíz
Felismered a legalapvetőbb olasz tésztafajtákat? Teszteld a gasztrotudásod ezzel a kvízzel!
© Fotó: Shutterstock/Leka Sergeeva

A 10 legismertebb, legelterjedtebb olasz tésztatípust mutatjuk. Meg tudod mondani, hogy melyiket hogy hívják?


Az olasz tésztának rengeteg típusa van, de nem mindegyik ugyanannyira elterjedt világszerte. Ebben a kvízben a 10 legismertebb szerepel csak, nézzük, felismered-e mindet!

Olasz tészták

Olaszország konyhája világszerte ismert és elismert, és az egyik legtipikusabb olasz étel a tészta. Az angol nyelvű Wikipédia mintegy 100 tésztatíput tart nyilván külön oldallal, de persze nem mindegyik pasta egyenrangú. A spag(h)etti például annyira elterjedt, hogy azt bele se mertem tenni ebbe a kvízbe, mert kb. inzultusszámba megy megkérdezni valakitől, hogy tudja-e, mi az a spagetti. De mondjuk Ligúriában az ember kb. minden másnap trofiét eszik (alapesetben pesztóval), észak-nyugat-Olaszországon kívül azonban nem túlságosan ismert ez a sodort tésztafajta (sajnos). Szóval a lényeg: ebben a kvízben a világon legelterjedtebb pastákat találod majd.

10 tésztatípust gyűjtöttünk össze, és mind a 10-nél ott lesz mind a 10 tésztanév, szóval ha egyet-másikat nehéznek is találod, kizárásos alapon talán azokra is sikerül majd megtalálni a helyes választ. Sorban látod majd a 10 fotót, mindegyiknél válaszd ki, hogy mit látsz a képen!

Ha a végére éhes lettél, akkor sincs probléma, tele vagyunk jó receptekkel!


Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves