Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Ki a festő?

Felismered a leghíresebb magyar festők legismertebb műveit? Kvíz!

2023. június 19.

1 perc olvasás

Gyulai Bence

Magyar Nemzeti Galéria festő kvíz
Felismered a leghíresebb magyar festők legismertebb műveit? Kvíz!
© Forrás: Wikipédia

Mutatjuk a festményt, találd ki a festőt!


Összeszedtük a 10 legismertebb magyar festő 10 leghíresebb képét és bepakoltuk őket egy kvízbe, hogy tesztelhesd, mennyire vagy otthon a hazai képzőművészetben.

Festői kvíz!

Az elmúlt évszázadok legismertebb festőit szedtük össze ehhez a kvízhez: nincs olyan közülük, aki ne lenne benne a gimnáziumi tananyagban. Mindegyiküktől próbáltuk a legismertebb festményt kiválasztani, így például a fent látható Léghajó nem is került bele a szórásba, mert ennek a festőnek van egy talán még híresebb munkája.

Ha elindítod az alábbi kvízt, véletlenszerű sorrendben látsz majd 10 festményt: nem időrendi sorrendben szerepelnek. Mindegyik kép alatt láthatod majd mind a 10 festő nevét, szóval ezúttal nem 4, hanem kerek 10 válaszlehetőség közül kell kiválasztanod majd a helyeset. Ez nehezítésnek tűnhet, de talán mégsem az, ha előre eláruljuk, hogy természetesen minden festő csak egyszer szerepel, így kizárásos alapon egyre könnyebbé válik majd a kvíz, ahogy haladsz benne előre.

Sőt, a festmények címeire sem kell emlékezned, ezúttal elegendő, ha a festő nevét ki tudod választani a 10 legismertebb magyar festő névsorából. De természetesen ha kész vagy a tippelgetéssel, mutatjuk majd a képcímeket is.


Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves