Az Oreo sajttorta igazi csemege az édes finomságok szerelmeseinek.
Gazdag krémes textúrájával és ropogós oreós Oreo alapjával ez a recept garantáltan mindent levesz majd a lábáról. Ez a desszert kitűnő választás különleges alkalmakra, garantáltan feldobja a születésnapokat, baráti vacsorákat.
Az Oreo sajttorta elkészítése ráadásul hihetetlenül egyszerű, hiszen nem igényel túl sok hozzávalót, így azok is bátran kísérletezhetnek vele, akik egyébként nem érzik magukat annyira komfortosan a konyhában, de mégis szeretnének valami extrát készíteni. A Oreo sajttorta mennyei ízkombinációja mellett a megjelenésével is elbűvöl, hiszen a sütirétegek és a krémes töltelék fekete-fehér összefonódása lenyűgöző megjelenést hoz létre. Na, de nem is húzzuk tovább az időt, íme a recept!
Először is törj morzsára 250 gramm Oreo kekszet. Ezt keverd össze az olvasztott vajjal, egészen addig, amíg egynemű masszát nem kapsz. Ezután a masszát egyenletesen oszlasd el egy tortaformában (23 cm átmérőjű lehet az ideálus), jól nyomkod az aljához, majd tedd fél órára a hűtpbe. Eközben láss neki a töltelék elkészítéséhez: egy nagy tálban keverd el a krémsajtot a cukorral. Ezután mehet hozzá a vanilía kivonat és a tojások. A végén add hozzá a tejszínt és a tört oreo kekszeket. Mindezt addig keverd, míg a egynemű nem lesz az egész. Ha kész, akkor at töltelék is mehet a tortaformába, végül az egészet tedd 160 fokra előmelegített sütőbe nagyjából 1 teljes órára. A sütést követően hagyd kihűlni a tortát szobahőmérsékletre, majd tedd a hűtőbe lehetőleg egy egész éjszakára, de minimum 4 órára. Tálalás előtt a tortát díszítheted további Oreo kekszekkel. Ugye milyen egyszerű? Hidd el, ezután a finomság után a vendégek mind a tíz ujjukat megnyalják majd. 😍
(via)
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!