Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

KARÁCSONYI RECEPT

A mézeskalácsos tojáslikőr, amiért mindenki rajong

2022. december 23.

2 perc olvasás

Kovács Gréta

karácsony mézeskalács alkohol tojáslikőr christmas karácsonyi recept
A mézeskalácsos tojáslikőr, amiért mindenki rajong
© Shutterstock

Ha egy kicsit feldobnád ezt a klasszikus karácsonyi alkoholos italt, akkor ezt a receptet neked találták ki! Íme a mézeskalácsos tojáslikőr, amiért idén mindenki rajong!


Az  adventi időszakban nem maradhatnak el a kényeztető finomságok: a mézeskalács és a tojáslikőr például elmaradhatatlan kellékei a családi és baráti összejöveteleknek. Édes ízüknél fogva mindenki szereti őket, együtt kombinálva pedig fenséges ízvilágot teremtenek. A mézeskalácsos desszertet és a  finom alkoholos italt viszont nemcsak a klasszikus formájukban lehet fogyasztani, hanem egy modern csavarral megspékelve akár vegyítve is! Következzen a fenséges mézeskalácsos tojáslikőr receptje, amiért nemcsak te, hanem a családi-baráti társaságod többi tagja is rajongani fog! 

Shutterstock
Shutterstock

Mézeskalácsos tojáslikőr recept

Hozzávalók:

  • 5 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 250 g cukor
  • 5 db tojás sárgája
  • ízlés szerinti rum, konyak vagy bourbon whiskey
  • 2 tk mézeskalács fűszerkeverék
  • vanília- vagy fahéjrúd (opcionális)

Elkészítés:

  1. Először is forrald fel a tejet, majd keverd hozzá a tejszínt, az ízlés szerinti cukrot, valamint a mézeskalács fűszerkeveréket, amit por formájában érdemes beszerezni. A keverés addig történjen, amíg a mix felületén apró buborékok jelennek meg.
  2. Miután megjelenek a buborékok, a mixet vedd le a főzőlapról és 30 percig hagyd egy kicsit hűlni. Közben törd fel a tojásokat, a sárgájukat pedig habverővel keverd fel egy kis cukorral 2-3 percig.
  3. Ha ez megvan, a tojásokat öntsd hozzá a tejes mixhez és folyamatos (!) kevergetés mellett még 12-15 percen át főzd a keveréket.
  4. A 15 perc letelte után hagyd teljesen kihűlni a keveréket, majd ízlés szerint tölts hozzá egy kis rumot, konyakot vagy bourbun whiskeyt. Először inkább tölts hozzá keveset, mint sokat, ha viszont a kóstolás után túl erősnek érzed, önts hozzá még egy kis tejet!
  5. A kész keveréket kikapart vaníliarúd magjaival vagy fahéjrúddal is lehet ízesíteni. Ezek után tedd az egészet a hűtőbe és egy teljes éjszakán át hagyd hűlni. Másnap fogyasztható lesz a keverék, amit egy kis mézeskalács fűszerrel megszórva is tudsz kínálni a vendégeidnek. Hidd el, rajongani fognak ért! 

Via 

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves