Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Prevenció

Mellrákra utalhatnak a megereszkedett mellek is

2023. július 13.

1 perc olvasás

ELLE

mellrák megelőzés mellrák prevenció daganatos betegség önvizsgálat
Mellrákra utalhatnak a megereszkedett mellek is
© Getty Images

Előfordulhat, hogy a mellrák olyan tüneteket produkál, ami nem kelti fel a gyanút senkiben.


A mellrák bármikor és bármilyen korban előfordulhat, de még mindig vannak olyan tünetek, amelyek megtéveszthetik a betegeket.

A 37 éves Megan Liscomb sem tulajdonított különösebb jelentőséget annak, amikor változásokat vett észre a mellén, de később kiderült, hogy a tüneteket a daganatos betegség okozta.

A mellrák meglepő jelei

A fiatal nő úgy gondolta, hogy egyszerűen az öregedés jele, hogy a mellei megereszkedtek. Csak akkor kezdett el gyanakodni, amikor az egyik melle feltűnően megereszkedett, míg a másik a továbbra is megtartotta a formáját és csak minimálisan változott meg a tartása.

Ekkor végzett egy alaposabb önvizsgálatot, és észlelte, hogy a bal mellén kisebb dudor jelent meg, és amikor felemelte a karját, néhány horpadást vett észre rajta. Azonnal orvoshoz fordult, aki megnyugtatta, hogy ez teljesen normális jelenség.

Néhány hónap alatt azonban még nagyobb eltérés mutatkozott a két melle mérete és formája között, ezért egy másik orvoshoz fordult, aki azonnal ultrahangra és mammográfiára küldte.

mellrak-elle.hu

Kiderült, hogy mellrákja van, a második stádiumban jár, de szerencsére még kezelhető szinten járt a betegség.

Azért osztotta meg a történetét, mert úgy gondolja, hogy a 40 év alatti nőknek is érdemes rendszeres önvizsgálatot tartaniuk, hiszen a mellrák az egyik leggyakoribb daganatos betegség, amely a nőket érinti.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves